igiena dentara femeie dulciuri

Igiena dentara este un subiect despre care toata lumea are cate o parere, insa multe dintre ideile vehiculate sunt simple mituri, care nu prea au nicio legatura cu adevarul. Un specialist face lumina in randul lor!

Inainte de a cheltui niste bani in plus pe o pasta de dinti pentru albire sau sa renunti definitiv la dulciuri citeste recomandarile unui specialist despre igiena dentara. Se pare ca nu trebuie sa crezi tot ce citesti pe eticheta unui produs, cum nici n-ar trebui sa iei in considerare ideile vehiculate de cei din jurul tau.

Dr. Marc Lowenberg, un medic stomatolog din New York, a luat la analizat toate aceste mituri despre igiena dentara si a explicat pentru thefashionspot.com de ce nu sunt (aproape) deloc adevarate. Cine s-ar fi gandit ca un dentist ne va da unda verde la dulciuri…

Igiena dentara – Consumul de ciocolata cauzeaza carii: nu tocmai

Adultii care se spala de doua ori pe dinti si folosesc constant ata dentara nu au de ce sa-si faca griji. Consumul de dulciuri conduce la carii cand resturile nu sunt indepartate corect de pe dinti sau din spatiile dintre acestia. Cu alte cuvinte nu trebuie sa-ti refuzi toata viata micile placeri ca sa ai o dantura ireprosabila.

Ata dentara inlatura resturile alimentare la care nicio periuta nu ajunge

O idee des vehiculata despre igiena dentara: guma de mestecat e rea pentru dinti

Guma de mestecat stimuleaza productia de saliva ceea ce ajuta la curatarea gurii de resturile alimentare si de la bauturi care pot pata dintii. Singurul lucru de care trebuie sa tii cont este sa alegi mereu guma fara zahar.

Partial adevarat: pasta pentru albirea dintilor are efect

Pasta de dinti cu efect de albire nu este suficient de puternica de una singura. Daca scopul tau este obtinerea unui zambet mai stralucitor atunci utilizeaz-o in asociere cu alte produse care te ajuta sa-ti albesti dintii sau dupa un tratament specializat de albire. Ce poti sa astepti de la ea? Ca-ti va indeparta petele de suprafata de pe dinti.

Greseli in igiena dentara: crezi ca periajul e la fel de bun ca folosirea atei dentare

Utilizarea zilnica a atei dentare este obligatorie pentru gingii sanatoase. Ea inlatura dintre dinti resturile alimentare la care nicio periuta nu poate ajunge si care sunt si vinovate pentru o respiratie urat mirositoare.

Igiena dentara – Un periaj mai dur este mai bun: fals!

Periajul prea intens cu o periuta cu fire tari poate provoca iritatia gingiilor si eroziunea smaltului dentar.

Citeste si “Dinti mai albi: tratamente naturiste la-ndemana oricui”!

Foto: Thinkstock