albire dentara zambet femeie

Aproape toti pacientii care trec pragul cabinetului stomatologic intreaba la un moment dat si de albirea dentara. Isi doresc un zambet frumos, cu dinti cat mai albi si asezati perfect, asa cum vad la vedetele din filme.

Insa albirea dentara nu rezolva toate aceste cerinte ca prin farmec! Iar inainte de a apela la aceasta procedura ar trebui sa stii cateva aspecte dezvaluite de medicul stomatolog Andra Custura de la clinica Andra Smile.

Spune nu albirii la salonul de infrumusetare

Chiar daca salonul tau estetic preferat este cel mai bun din oras pentru tratamente faciale sau corporale, nu este cel mai indicat loc pentru albirea dintilor. Exista numeroase produse de albire care se vand de cosmeticieni sau in saloane. Saloanele nu au echipamentul necesar pentru a dezinfecta si steriliza echipamentul, iar cosmeticienii nu au knowhow-ul necesar pentru a executa albirea la standarde inalte.

Alimentatia afecteaza rezultatul albirii

Toate alimentele si lichidele pe care le consumam afecteaza intr-un fel sau altul dintii nostri. Daca consumati frecvent alimente foarte colorate, cum ar fi sfecla rosie, vin rosu, cirese, ness, cafea, visine, capsuni si cele care au culoarea foarte puternica e bine sa stiti ca rezultatul albirii dentare va dura mai putin decat la pacientii care nu vor consuma aceste alimente. Tigarile/trabucurile sunt un alt factor care pot compromite rezultatul obtinut in sedinta/sedintele de albire.

Asteptati-va si la ceva durere

Stiati ca in timpul sedintei de albire pot aparea dureri? Da, pot aparea dureri acolo unde aveti carii si retractii gingivale, probleme parodontale nerezolvate, dinti cu inflamatii pulpare, de aceea va recomandam sa rezolvati toate acestea inainte de albire. E necesar sa stiti ca albirea poate aduce si o sensibilitate dentara care va trece treptat, in cateva zile maxim, imediat dupa sedinta de albire se va face obligatoriu o flourizare a tuturor dintilor albiti.

Pasta de albire a dintilor nu se foloseste zilnic

Ea poate inlatura petele de tutun, de ceai, cafea, dar folosind-o in fiecare zi poate dauna dintilor. Pasta de dinti de albire poate fi prea abraziva daca este folosita zilnic. Multe produse de acest tip contin particule abrazive care actioneaza asupra smaltului. Pot duce la sensibilitate dentara.

Nu face din albirea dentara un obicei

Prea multa albire dentara poate conduce la un rezultat cu totul opus decat ceea ce-ti doresti. Obsesia pentru dintii albi poate sa duca la devitalizarea acestora si de aceea intotdeauna trebuie urmarite indicatiile medicului. „Eu imi fac albire cam o data la doi ani si le recomand si altora insa, cu responsabilitatea la pachet de a avea grija de dinti, de stilul de alimentatie si hidratare, de igiena si nu in ultimul rand de rezolvarea oricarei mici probleme aparute in cavitatea bucala si stoparea ei in acel stadiu”, completeaza dr. Andra Custura.

Citeste si: “Albirea dentara intre mit si adevar”!

Foto: iStockphoto.com