de ce apar cosurile femeie sub dus

Aparitia cosurilor din senin nu e o intamplare inexplicabila ci poate fi rezultatul folosirii unui balsam de par cu ingrediente iritante. Iata de ce apar cosurile si e trebuie sa faci pentru a evita acneea.

Balsamul de par este una dintre cele mai tari inventii. Ne bucuram ca exista si ca usureaza intregul proces de descurcare a parului. Si totusi, atunci cand ne intrebam de ce apar cosurile, trebuie sa luam in calcul si balsamul de par pe care il folosim.

Trebuie sa recunoastem, parul nostru trece prin multe chinuri zi de zi. De la vopsit pana la confruntarea cu temperaturile scazute ale iernii. Si are nevoie de balsam. Nu spune nimeni sa nu-l folosim, ci doar sa o facem cu atentie. Pentru ca balsamul s-ar putea sa nu fie intotdeauna cel mai bun prieten al pielii noastre. Se pare ca anumite ingrediente in produsul nostru iubit,  pot provoca acnee pe piept, spate si frunte. Cam deprimant, nu?

De ce apar cosurile: ingrediente responsabile din balsamul de par

Daca ai parul uscat si varfurile despicate, atunci vei apela la produsele pe baza de uleiuri pentru a-i reda stralucirea si vitalitatea. Problema este ca acele produse de descurcare a parului care contin silicon, ulei de jojoba sau unt de shea pot bloca porii. Iar bacteriile ramase acolo vor conduce la aparitia cosurilor.

Gelurile de dus si sampoanele pot cauza cosuri daca nu le folosesti cu grija

De ce apar cosurile – ingredientul pantenol

Un alt vinovat prezent de asemenea in multe balsamuri este ingredientul numit pantenol, care ajuta la intarirea parului. Daca te feresti de produsele care-l contin, s-ar putea sa scapi si de cosurile care-ti apar din senin.

Nu ne place sa-ti dam vesti proaste, insa nu doar balsamul de par s-ar putea sa cauzeze acnee. Gelurile de dus si de fata, dar si sampoanele contin niste agenti numiti sulfati care cauzeaza adesea iritatii.

De ce apar cosurile – alege balsamul organic

Ideal ar fi sa alegi un balsam organic (si majoritatea produselor de ingrijire la fel) pentru a evita multe dintre chimicalele inutile care-ti afecteaza atat pielea (cat si parul).

Sau, mult mai simplu si foarte firesc, pentru a scapa de pericolul aparitiei cosurlor, spala-te pe corp foarte bine dupa ce te speli pe cap. In acest fel vei clati de pe toata suprafata corpului resturile din balsam care ameninta sa declanseze o eruptie inestetica pe piele.

Foto: Thinkstock