Intrebuintarile uleiului de cocos nuca

Exista tot felul de articole care fac inconjurul Internetului si-n care se sugereaza un milion de utilizari diferite pentru uleiul de cocos. Si e adevarat, uleiul de cocos e o minune multifunctionala care poate fi o crema hidratanta sau un demachiant natural si tot el te ajuta sa-ti descurci parul. Insa nu lua de bune toate informatiile citite! Intrebuintarile uleiului de cocos sunt numeroase, dar nu infinite!

Proprietatile antibacteriene ale uleiului de cocos il recomanda de asemenea si-n tratamentele antiacnee si-l transforma in ingredientul perfect pentru un deodorant homemade, insa nu trebuie sa-l utilizam ca inlocuitor pentru orice produs de ingrijire de pe piata. Chiar si intrebuintarile uleiului de cocos sunt limitate.

Jeannette Graf, un dermatolog din New York City, trage pentru www.allure.com cateva semnale de alarma. Deci inainte de a da crezare tuturor lucrurilor citite online, aruncati un ochi pe opinia unui specialist beauty.

Intrebuintarile uleiului de cocos – Uleiul de cocos nu e o alternativa pentru orice produs

Sansele de infectie sunt mult mai mari cand folosesti produse alimentare care nu sunt sterilizate”

Spre exemplu Jeannette a descoperit un articol in care era recomandata o reteta de crema homemade cu protectie solara cu ulei de cocos, unt de shea, ceara de albine, oxid de zinc, ulei de vitamina E si uleiuri esentiale. Poate pe hartie suna bine dar dermatologul american spune ca n-ar trebui s-o folosesti sub nicio forma.

Intrebuintarile uleiului de cocos – ai grija la ce il folosesti!

Graf este vehementa cand vine vorba de aceasta versiune DIY a unui astfel de produs. Pentru inceput „sansele de infectie sunt mult mai mari cand folosesti produse alimentare care nu sunt sterilizate in acelasi mod cum sunt ingredientele celor vandute in magazine sau in farmacii”.

Intrebuintarile uleiului de cocos – nu il folosi pe post de crema pentru plaja!

Iar cand vine vorba de protectie solara, Graf spune ca e o idee foarte proasta sa mergi pe aceasta varianta deoarece crema pentru plaja e un medicament ale carui ingrediente trebuie masurate si calculate cu exactitate pentru a fi eficiente. Produsele pe care le gasesti pe rafturile magazinelor sau farmaciilor trebuie sa indeplineasca diverse criterii si sunt testate in laborator. “Daca ti-ai facut propria crema cu protectie solara in bucatarie habar n-ai care este SPF-ul ei”, explica Graf. “Plus ca nu stii ce fel de oxid de zinc vei cumpara. Nu ar trebui sa te joci cand e vorba de sanatatea ta.

Intrebuintarile uleiului de cocos – crema de plaja din cocos e periculoasa!

Aceasta reteta de crema pentru plaja homemade pe baza de ulei de cocos poate fi deosebit de periculoasa mai ales atunci cand vine vorba de copii, care sunt mai sensibili la razele soarelui, dar si de persoanele cu tenul deschis la culoare. Conform unui studiu facut in 2013 la Karpagam University din India uleiul de cocos absoarbe doar 20% din radiatiile UV produse de soare, mult mai putin decat orice crema pentru plaja din comert.

Citeste si “Tratament cu ulei de cocos care-ti subtiaza talia si soldurile”!

Foto: Thinkstock