IPL: Intense Pulsed Light

O noua vizita la doctorul Sebastian Pop m-a determinat sa-ti povestesc despre beneficile tratamentului de reintinerire a pielii, cu tehnologia IPL. In traducere Lumina Intens Pulsata, tratamentul facial are efect de intinerirea tenului, fara a genera complicatii si fara o abordare chirurgicala.

Dupa mai multe astfel de sedinte, pot sa recomand tratamentul fara niciun dubiu. Rezultatele nu apar de pe o zi pe alta, ci mai degraba se observa dupa primele trei sedinte, dar pot sa-ti spun ca sigur o sa fii multumita de felul cum iti arata fata. Odata ce ajungi la cabinet, treci printr-un protocol cu ajutorul caruia doctorul Pop observa tipul de piele si iti indica anumite produse care sa prelungeasca beneficiile tratamentul. Inainte de inceperea procedurii in sine, tenul se demachiaza si este protejat cu un strat de gel care permite fasciculelor de lumina sa patrunda in straturile pielii.

Aparatul IPL se seteaza progresiv si va trebui sa porti, atat tu, cat si medicul, ochelari de protectie. In functie de sensibilitatea pacientului, gradul de disconfort difera de la persoana, la persoana. Adevarul este ca simt mici piscaturi, dar vorbind cu mai multe prietene, inteleg ca eu sunt destul de sensibila. Vorbind de sensibilitate, este recomandat sa nu iti faci programare in perioada menstruatiei.

Doctorul misca dispozitivul IPL pe toata suprafata fetei si a gatului, lumina fiind transmisa in straturile pielii, cu un efect de regenerare asupra ei. Acest proces dureaza aproximativ 40 de minute, iar tratamentul trebuie facut la fiecare trei-cinci saptamani; eu il fac lunar si sunt foarte multumita. Dupa aceasta etapa, se aplica pe fata o masca  sub forma de crema sau gel, cu rol calmant. Dupa ce se indeparteaza masca, este musai sa folosesti zilnic crema cu protectie solara, indiferent de anotimp.

Eu nu am experimentat reactii adverse niciodata, dar l-am intrebat pe doctorul Pop ce se intampla daca acestea apar si am aflat ca eventualele edeme pot fi tratate cu masti si creme indicate de medicul care face tratamentul. Tocmai din acest motiv este intelept sa urmezi astfel de tratamente la un cabinet medical, nu intr-un salon de frumusete. Bineinteles, alegerea iti apartine, dar fii precauta si sigura ca nu vei avea de suferit.

Asadar, pentru acelea dintre voi care cautati un tratament de rejuvenare, trebuie sa incercati IPL! Plus ca, in afara de functia de intinerire pe care eu am incercat-o, folosit diferit, aparatul poate trata si petele pigmentare sau tenul acneic.

Puteti afla detalii sau va puteti programa pentru un tratament IPL, pe e-dermatologie.ro, respectiv [email protected]

Text: Andreea Raicu