Cand te machiezi, fardurile, creionul dermatograf, pudra pot ajunge foarte usor pe lentilele de contact. Si chiar crema de fata se poate transfera pe suprafata lor. Ca sa nu-ti iriti ochii, e important sa fii atenta la cum aplici machiajul si la produsele pe care le folosesti.

lentilele de contact si machiajul

Lentile de contact – Cum le pui si cum le scoti

Regula 1. Cand iti pui sau cand porti lentile de contact trebuie sa ai mainile curate. Si cred ca stii de ce: impuritatile, bacteriile si mizeria de pe maini se pot transfera usor in ochi, cauzand inrosire, uscaciune, iritatii si disconfort.

Tine cont! Cand te speli pe maini, evita sa folosesti sapunuri uleioase, care contin parfumuri, fiindca toate aceste chimicale raman pe piele si pot ajunge in ochi. De asemenea, evita sa te dai cu crema pe maini inainte de a-ti pune o pereche de lentile de contact pentru ca va adera la suprafata lor.

Regula 2. Machiaza-te inainte sa iti pui pe ochi o pereche de lentile de contact. Daca ti le pui dupa machiaj, e posibil sa le murdaresti de fard si mascara.

Regula 3. Cand iti dai jos perechea de lentile de contact, fa-o inainte sa te demachiezi. Altfel, sunt sanse mari sa murdaresti lentilele de machiaj.

Foto: Guliver