machiaj cu eyeliner femeie

Un machiaj cu eyeliner poate parea simplu: trasezi o linie de tus, mai subtire sau mai groasa, pe pleoapa superioara si gata. Desi il poti face si asa, make-up artistii ne sfatuiesc sa tinem cont de forma ochilor atunci cand aplicam eyeliner. Altfel, e posibil sa nu obtinem efectul maxim cu acest machiaj!

Daca ti-ai perfectionat tehnica de aplicare a eyeliner-ului si reusesti sa-l trasezi fara sa-ti mai tremure mana, avem o veste proasta! Asta nu inseamna ca faci un machiaj cu eyeliner ca o profesionista! Ca sa iti faci un look ca al modelelor din reviste, e important sa tii cont si de forma pe care o au ochii tai atunci cand te machiezi.

Machiaj cu eyeliner – Neajunsurile sale

Editorii revistei online refinery29.com ne spun cum ar trebui sa aplicam un machiaj cu eyeliner in functie de forma ochilor astfel incat sa obtinem efectul scontat. Altfel, marele neajuns este sa-ti faci ochii sa arate prea mici ori prea “cazuti” sau chiar apropiati sau departati. Haideti sa vedem despre ce este vorba!

Machiaj cu eyeliner – Ochii cu pleoape cazute

Cea mai mare problema aici este ca pleoapa mobila este lasata spre coltul ochilor, iar eyeliner-ul iti poate “trage” si mai mult ochii in jos. Rezultatul este o privire obosita. “Ca sa combati acest efect de oboseala, foloseste culoare si sus si jos”, spune Maki.

In loc de un eyeliner, foloseste un creion dermatograf.

Cum aplici: foloseste un creion dermatograf maro si traseaza o linie subtire sub pleoapa inferioara. Contureaza si pleoapa superioara, incercand sa estompezi putin creionul dermatograf, astfel incat sa arate ca un smokey eyes de zi. Aplica si mascara ca sa deschizi privirea mai mult.

Machiaj cu eyeliner – Ochii migdalati

“Aceasta este o forma clasica de ochi. Aproape orice arata bine pe ochii migdalati – desi un look cat-eye te scoate sigur in evidenta”, spune Maki.

Cum aplici un machiaj cu eyeliner: incepe din coltul intern al ochilor si traseaza o linie groasa de tus. Urmeaza forma ochiului, iar cand ajungi in coltul extern continua sa faci o mica codita.

Machiaj cu eyeliner – Ochii rotunzi

In acest caz, scopul este sa creezi senzatia de alungire a ochilor. Ca sa faci asta, cand trasezi un machiaj cu eyeliner nu te opri unde se termina ochiul, ci mergi cu el mult in exterior ca sa creezi un ochi mai migdalat. Poti trasa eyeliner si sub pleoapa de jos, unindu-le pe cele doua.

Machiaj cu eyeliner – Ochii mici, cu forma asiatica

De regula, asiaticele sunt cele care au ochii mici cu pleoapa foarte lasata, insa poti gasi acest tip de ochi si la femeile europene. In engleza se numesc monolid eyes – adica ochi cu o singura pleoapa mare; practic, acest tip de ochi nu are niciun pliu, ci doar o pleoapa, oarecum lasata, care porneste de la sprancene si se termina la baza genelor.

“Ochii monolid sunt ochi mici. De aceea, femeile care au astfel de ochi, incearca sa-i faca sa para mai mari, simuland existenta pliului pleoapei”, spune make-up artistul Maki H. pentru refinery29.com. Sfatul ei este sa nu faci asa, daca ai o forma de ochi mai asiatica.

Cum faci un machiaj cu eyeliner: traseaza o linie dreapta cu un creion dermatograf, in loc de una de tip coada de randunica, ce se arcuieste la final. Apoi, vino cu eyeliner-ul peste. Poti folosi si o alta culoare in afara de negru!

Machiaj cu eyeliner – Ochii lasati

Sunt ochii care au coltul extern “lasat” in jos. Problema in acest caz este ca un machiaj cat-eye normal iti poate accentua si mai mult ochii lasati.

Cum corectezi problema: traseaza o linie cu creionul dermatograf de-a lungul pleoapei inferioare si extinde-o pana in exterior, apoi estompeaz-o folosind un betisor de urechi. E important sa lasi pleoapa superioara goala, fara creion dermatograf si, neaparat, aplica mascara!

Si forma fetei conteaza cand te machiezi!

Foto: Guliver