riscurile machiajului femeie

Stii ca machiajul te poate imbolnavi atunci cand folosesti produse cosmetice vechi. Dar te-ai gandit si la cat de periculos poate fi sa imprumuti rujul de la prietena ta cea mai buna? Iata care sunt riscurile machiajului.

Poate ca nu ti se pare mare lucru, dar schimbul de ruj (sau eyeliner sau mascara) poate duce la imprastierea microbilor de colo-colo, cauzand aparitia herpesului. Iar aceasta nu e singura situatie cand machiajul te poate imbolnavi. Este important sa fii bine informata despre riscurile machiajului.

Daca mergi des la cumparaturi si iti place sa testezi tot felul de produse cosmetice, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte. Testerele sunt folosite in fiecare zi de zeci de femei, care le “contamineaza” cu germeni, bacterii sau fungi. Si chiar propria viata a testerelor in rafturile magazinelor, duce la “imbibarea” lor cu microbi – din cauza mediului extern, acestea se degradeaza in timp. Folosirea acestor testere, poate duce nu doar la afectiuni ale pielii, dar si la infectii si chiar hepatita A.

Riscurile machiajului – Ce sa faci: Testeaza rujul, fardurile si blush-urile pe mana, nu testa mascara niciodata pe gene, creionul si eyelinerul trebuie testat pe dosul palmei.

Riscurile machiajului – Machiajul te poate imbolnavi daca ai urmatoarele obiceiuri proaste!

Ti-ai facut o obisnuinta din a adormi fara sa te demachiezi? Fondul de ten poate cauza o multime de probleme pielii si ochilor. “Machiajul ramas pe piele in timpul noptii poate infunda porii si poate duce la iritarea ochilor. Fardurile de ochi contin uleiuri si ceara, care pot bloca glandele lacrimale”, spune Rebecca Taylor, medic dermatolog, citata de womenshealthmag.com.

Foloseste cat mai putine cosmetice zilnic ca sa limitezi neplacerile!

Riscurile machiajului – de ce apar problemele

Probleme pot aparea si cand folosesti cosmetice fara aplicator. Balsamul de buze din borcanel, pe care il aplici folosind degetul, este unul dintre cele mai contaminate produse. E de inteles de ce: punand tot timpul degetul in borcanel, trasnferi bacteriile de pe piele in produs si din produs pe buze. Daca esti racita, foloseste o discheta demachianta ca sa-l aplici pe buze. Evita sa-ti lingi buzele ca sa limitezi transferul de bacterii.

Riscurile machiajului – Adori sa-ti pui gene false? Mare atentie la gelul cu care le lipesti! Unele geluri contin formaldehida, care poate cauza iritatii urate ochilor, iar genele se pot rupe. Daca iti pui gene false, asigura-te ca folosesti produse de calitate si ca le indepartezi noaptea de pe ochi.

Riscurile machiajului – Cand aplici creion dermatograf prea aproape de glandele lacrimale, poti introduce in ochi bacterii. Pentru a evita infectiile si blocarea glandelor, nu trasa creionul dermatograf pe aceasta zona.

Foto: Guliver