Masaj terapeutic dintr-o perspectiva diferita, orientat pe eliberarea tensiunilor fizice si echilibrarea sentimentelor refulate, frustrarilor si stesului – acesta este subiectul pe care ti-l prezentam astazi. Institutul My Center a lansat in premiera terapia Chi Ne Tsang.

Arta chinezeasca ce sta la baza acestui masaj terapeutic vizeaza restabilirea echilibrulului primordial dintre trup si suflet. Orice afectiune pe care o resimtim la nivel fizic, emotional sau mental isi are originea in interiorul nostru, dar se manifesta in exterior, pentru ca suntem construiti astfel incat sa simtim mai usor durerea la nivel fizic, decat emotional.

Masaj terapeutic care elibereaza emotiile negative pentru a vindeca starile fizice proaste

Stim cu totii, exista emotii negative pe care ne-am dori sa le reprimam. Insa ele nu dispar, ci se aduna in centrul energetic al corpului, abdomenul inferior – locul de origine al respiratiei si miscarii. De la aceasta premisa au pornit si taoistii, parintii artei Chi Nei Tsang, care considerau ca “emotiile sunt cauza bolilor”, astfel incat acceptarea lor este primul pas spre vindecare.

Sentimente refulate, frustrari si stres sunt ingropate adanc in subconstient si chiar daca raman acolo in stare latenta, ele continua sa ne influenteze starea de spirit si, ce-i mai grav, sanatatea. Din dorinta de a arata bine si de a fi fericiti, apelam la diverse tratamente de infrumusetare si intretinere corporala, uitand ca fericirea si echilibrul se afla ascunse in interiorul nostru, asteptand sa fie redescoperite. Astfel, renasterea spirituala inseamna, in primul rand, a invata sa fim sinceri cu noi insine si apoi a ne recunoaste emotiile negative si de a ne asuma responsabilitatea pentru ele. Terapia Chi Nei Tsang este una dintre cele mai profunde forme de masaj din medicina chinezeasca, o calatorie psihica si emotionala catre echilibru.

Redescoperirea sinelui: o alegere personala

Masajul Chi Nei Tsang nu urmareste sa trateze simptome sau sa vindece boli, pentru ca terapeutul nu pune un diagnostic si nici nu prescrie tratamente sau medicamente. Cu ajutorul masajului, decizia de redescoperire a sinelui este personala si inseamna o repozitionare a modului in care ne raportam la viata, o schimbare a obiceiurilor, o regandire a sistemului de credinte si educarea organelor interne sa functioneze mai eficient. Asadar, vindecarea vine numai din interior, dar trebuie sa o acceptam si totul incepe cu dorinta de a face acest lucru!  Procesarea si eliminarea energiei emotionale depozitate in corp aduc cu ele disparitia emotiilor negative, cum ar fi anxietatea, furia si tristetea si renasterea individului la un alt nivel spitirual. Insa acesta nu este capatul de drum, calatoria se afla abia la inceput: masajul pentru trup si suflet Chi Nei Tsang este doar primul pas catre imbratisarea sinelui adevarat, regasirea echilibrului si redescoperirea fortei interioare.

Ce se intampla in timpul terapiei Chi Nei Tsang?

In mod normal, atat organele interne, cat si muschii abdominali sunt moi, flexibili precum cei ai unui bebelus, insa orice zona devine rigida pe masura acumularii energiilor negative. De aceea, terapia incepe cu un dialog intre terapeut si client, cu scopul de a stabili istoricul bolilor si de a crea o atmosfera calda, relaxanta, prietenoasa si propice pentru efectuarea unui masaj abdominal, prin atingeri blande, dar precise. Urmeaza masarea zonelor situate pe coaste si stern, dar si a organelor aflate in imediata apropiere, ceea ce va duce la o eliminare a enregiilor negative si a stresului din abdomen si la incarcarea cu energie vitala a organelor interne.

Masajul Chi Nei Tsang actioneaza asupra „intregului”, fara sa faca diferenta intre aspectele fizice, mentale si emotionale ale vindecarii. Imbunatatirea functionarii organelor interne permite eliberarea emotiilor acumulate in corp si ajuta individul sa isi regaseasca echilibrul si forta interioara. Terapia are efecte deosebite in caz de fibrom uterin, probleme ale prostatei, ale ficatului, stomacului sau afectiuni legate de ciclul menstrual si boli ale sistemului reproducator, dar la fel de bine face si pentru cei care au nevoie de echilibru, pentru persoanele extenuate sau supuse unui stres de durata.

Tehnica Chi Nei Tsang nu este recomandata persoanelor cu sterilet, cu stimulator cardiac sau celor cu anevrism.

Sfatul redactiei: nu manca inainte de tratament, iar pentru a permite executarea manevrelor de masaj, trebuie sa porti ceva foarte confortabil.

Masaj terapeutic abdominal Chi Nei Tsang, 150 Ron / 50 de minute;

Masajul pentru trup si suflet Chi Nei Tsang poate fi efectuat in cadrul Institutului My Center; pentru programari, suna la 021.242.02.54.

Text: Cristina Tomas, Foto: PR.

zp8497586rq