Cate nu se zic despre ingrijirea parului... Dar unele mituri sunt atat de “creative” ca par mai degraba imprumutate din povesti decat din realitate. Azi vorbim despre trei dintre ele...

ingrijirea parului si miturile care circula pe acest subiect

Daca te piepteni de 100 de ori pe zi parul tau va fi mai sanatos

Acest mit nu are nici macar un sambure de adevar. Cu cat te perii mai mult in fiecare zi, cu atat risti sa strici cuticulele firelor tale. Incearca sa-ti perii intai varfurile ca sa-ti descurci parul si nu exagera niciodata. De obicei nu strica sa fie extrem de grijulie, dar in acest caz efectul va fi exact cel nedorit.

Daca te tunzi des parul tau va creste mai repede

Varfurile nu influenteaza viteza de crestere a parului tau, acesta creste de la scalp. Iar cand un haistilist iti spune sa revii dupa 6-8 saptamani iti face aceasta recomandare, in special, pentru a-ti reda forma initiala a tunsorii. Insa ce-i drept taierea constanta a varfurilor are un avantaj. Dupa cum probabil stii varfurile despicate conduc in timp la subtierea firelor si ulterior la caderea lor, asa ca nu poti amana prea mult timp o vizita la coafor.

Daca smulgi un fir de par alb vor creste doua in loc

Viata nu e ca-n povesti, iar parul alb nu e ca un balaur din basme. Daca ai un fir de par alb, probabil ca ai si altele, iar daca-ti dai seama ca-ti apar din ce in ce mai multe nu are nicio legatura cu faptul ca ti-ai smuls la un moment dat unul. E doar o schimbare pe care poti fie s-o accepti si s-o imbratisezi, fie s-o maschezi cu ajutorul unei vopsele de par.

Citeste si: “Ingrijirea parului: cele mai frecvente greseli cand il usuci”!

Foto: Thinkstock