Pensulele de machiaj se impregneaza cu farduri, pudra, blush, dar aduna si impuritati si sebum de pe fata. Daca nu esti obisnuita sa le cureti regulat, e foarte probabil sa-ti pui pielea in pericol: porii se infunda usor si iti pot aparea cosuri si puncte negre. Iata un mini-ghid de curatare.

pensulele de machiaj femeie
Cum curatam pensulele de machiaj

Cum cureti pas cu pas pensulele de machiaj

Aduna-ti toate pensulele din portfard: pensula pentru pudra, pensula pentru aplicarea fardului, pensula pentru blush, pensula pentru ruj.

Da drumul la apa calduta, la robinet, si curata fiecare pensula pe rand – in special pe cele mari, daca ai mai multe pensule mici le poti spala si simultan.

Pune pensula sub jetul de apa; dupa ce ai inmuiat-o bine, adauga 1-2 picaturi de sampon, pe perii pensulei, si maseaz-o pana cand incepe sa faca clabuc.

Apoi, pune pensula in palma stanga si fa miscari circulare. Spala fiecare pensula in acest fel, 1-2 minute pana cand se curata bine de excesul de machiaj.

Pensulele de machiaj trebuie clatite bine

E foarte important sa clatesti pensula foarte bine. Altfel, prin perii ei pot ramane urme de sampon si chiar machiaj sau bacterii. Cand clatesti pensula, pune-o sub jet de apa rece si maseaza usor perii, dar fara sa tragi de ei. Continua sa clatesti pana cand nu mai iese deloc culoare din ea.

Indeparteaza excesul de apa din pensula, stergand-o cu un servetel de hartie, iar apoi las-o la uscat intr-un loc aerisit.

Pensulele de machiaj – Nu uita: Pastreaza pensulele de machiaj intr-un portfard separat si nu impreuna cu alte cosmetice, fiindca se pot murdari mai usor.

Foto: Guliver