produsele beauty si relatia mea cu ele

In adolescenta, produsele beauty insemnau pentru mine strict produsele de make-up. Ma preocupau prea putin cele de ingrijire si singura data cand imi aminteam de existenta lor era cand imi apareau cosuri. Acum, la 30 de ani, relatia mea cu ele s-a schimbat. Ma concentrez mai putin pe machiaj si mai mult pe ingrijire.

Primul meu ruj a fost de fapt un balsam de buze care colora usor. A fost solutia de compromis aleasa de mama mea. Eu tot cochetam cu ideea de a ma da cu ruj rosu aprins desi nu implinisem inca 12 ani, iar ea a ales aceasta varianta cu care aveam voie si la scoala.

Apoi in secret, pe la 13 ani, mi-am luat din banii mei de buzunar, primul ruj adevarat… de la un chiosc de la metrou. Nu era rosu ci alb sidefat, asa cum purtau toate pop-starurile acelor vremuri. Avea un parfum puternic si arata extrem de dubios pe fata, insa pentru mine nu exista ceva mai frumos. Simteam ca mare, ca intrasem in randul adultilor.

Acum ma gandesc cu amuzament la acea perioada pentru ca-mi dau seama ca maturitatea pe zona de frumusete nu se castiga umplandu-ti portfardul cu produsele beauty de o calitate indoielnica, dar care au culori la moda, ci invatand luna de luna care sunt nevoile tenului tau si incercand sa le satisfaci. “Vin o multime de femei la mine cu un ten problematic tocmai pentru ca nu se ingrijesc corect si vor sa fie dive cu ajutorul machiajului”, mi-a povestit o prietena make-up artist. Si m-am gandit ca eu nu mai vreau sa fac parte din grupul celor care ascund, nu repara, dar isi doresc minuni, insa mi-as dori sa arat cat mai bine atunci cand ma trezesc si nu am niciun strop de machiaj pe fata. Asa ca acum, la 30 de ani, am inceput sa fac lucruri la care nici nu m-as fi gandit in adolescenta.

Produsele beauty: ce fac diferit la 30 de ani fata de ce faceam la 20

Citesc cu atentia cu care citesc etichetele produselor alimentare si eticheta produselor de make-up si de ingrijire. Pana la urma ele sunt hrana pe care o ofer tenului meu.

Verific periodic perioada de garantie a produselor pe care le am deja acasa si renunt fara regrete la cele care au depasit-o. Si nu, nu mai incerc sa ma mint ca daca nu au un miros deranjant inseamna ca inca sunt bune.

Nu-mi mai cumpar produsele beauty pe care le folosesc o singura data si aia e. Prefer sa dau banii pe un machiaj profesionist la un make-up artist unde sa-mi satisfac dorinta de a incerca pentru o seara un trend mai extravagant.

Ma ghidez dupa principiul “Less is more” si aleg in locul a zece rujuri de duzina in nuante apropiate, unul singur, de calitate. La fel si-n cazul cremelor.

Aleg de obicei produsele dermatocosmetice in locul celor simple de machiaj chiar daca uneori acestea nu acopera atat de bine tenul. Insa ma bucura sa stiu ca ele nu doar infrumuseteaza, ci si ajuta concret la imbunatatirea aspectului lui.

Citeste si despre “Ce pericole ascund testerele cosmetice”!

Foto: iStockphoto