Daca nu trece nicio zi fara sa te delectezi cu o ceasca fierbinte si aromata de ceai, atunci ar trebui sa stii ca pliculetele de ceai pe care le folosesti pentru preparare pot fi refolosite si-n alte scopuri, la fel de utile. Am gasit cateva dintre ele pe healthdigezt.com!

intrebuintari alternative plicurile de ceai

Ceaiul in… bucate

Inainte de a pune orezul sau pastele in apa care fierbe, lasa pliculetele de ceai sa-si exercite pentru cateva minute magia. Scoate-le inainte de a pune pastele sau orezul. Parfumul lasat de ele nu va fi unul intens, deranjant, ci usor si placut. Poti folosi orice aroma!

Plicurile de ceai neutralizeaza mirosurile neplacute

Asa ca dupa ce ti-ai pregatit ceaiul, poti folosi aceste “resturi” pentru a scapa de mirosurile mai putin placute din frigider sau chiar din litiera pisicii. Pur si simplu asezi pliculetele acolo, iar ele vor absorbi mirosul. La fel poti proceda si-n cazul cosului de gunoi! Tot ele inlatura mirosurile greu de scos de pe maini. Sapunul inlatura o gama larga de mirosuri, insa cel de ceapa, usturoi sau peste e greu de scos. Aici te poti folosi din nou de ceai. Rupi pliculetul folosit si-ti freci ambele maini cu continutul lui. El alunga mirosul neplacut si-n plus actioneaza ca un scrub usor ce-ti lasa mainile catifelate.

Cu ele iti pregatesti o baie calmanta, anti-aging

Tot plicurile de ceai te ajuta daca vrei sa-ti pregatesti un rasfat ieftin si totusi extrem de placut pentru pielea ta. Pune-le in cada cu apa calda si bucura-te de aroma, dar si de efectul lor. Plicurile de ceai de musetele sunt cele mai recomandate dupa o zi stresanta!

Inlatura cearcanele si pungile de sub ochi

Poti alunga semnele unei nopti pierdute cu ajutorul plicurilor de ceai. Lasa-le la frigider la racit si apoi asaza-le pe zonele afectate din jurul ochilor. Taninul din ceai va ajuta la ameliorarea inflamatiei. Totul e sa lasi plicurile de ceai sa actioneze cam 15 minute pentru niste rezultate vizibile.

Citeste si: “Ce nu stiai ca poti face cu plicurile de ceai folosite”!

Foto: iStockphoto