Pages: 1 2

tehnologie revolutionara Scenar

In vizita la Clinica Eliade, am aflat despre o tehnologie revolutionara numita Scenar. O terapie holistica de echilibrare energetica si eliminare instantanee a durerii. Iti spunem pe cine ajuta si cum actioneaza.

De abia asteptam sa-ti scriu despre Scenar pentru ca ajuta, negresit! Eu mi-am vindecat durerea de umar, provocata de mousse, si durerea de cot, de la orele de tenis.

Terapia Scenar a fost elaborata in anii ’80 de un grup de medici si oameni de stiinta rusi, care erau in cautarea unui remediu pentru problemele de sanatate cu care se confrunta personalul misiunilor spatiale. In decursul anilor, datorita succesului terapiei Scenar, aceasta tehnologie revolutionara a trecut din sfera aplicatiilor militare, in domeniul civil, fiind folosita, azi, in spitale si centre wellbeing, de personal medical sau terapeuti specializati.

Scenar transmite un semnal electromagnetic care este identic cu semnalul nervos.

Scenar este acronimul pentru Self Controlled Energo Neuro Adaptive Regulation. Terapia este o solutie holistica, neinvaziva, de reglare a proceselor adaptive ale organismului. Terapeutul Clinicii Eliade, Paul Ivan, ne expilca ca “este o terapie de bio-feedback ce foloseste un dispozitiv electronic cu ajutorul caruia se actioneaza asupra unor puncte relevante de la nivelul pielii, pe baza unor protocoale de operare care tin cont de traseele si plexurile nervoase si energetice.” Acest dispozitiv transmite un semnal electromagnetic care este identic cu semnalul nervos.

Actiunea exercitata la nivelul acestor puncte se rasfrange concomitent asupra sistemului nervos central si organelor vizate, sub forma unor impulsuri electrice modulate instantaneu. Astfel, gratie soft-ului inclus in aparat, se realizeaza un dialog intre organism si dispozitiv, pe parcursul caruia sistemul nervos este ajutat sa-si gaseasca singur calea spre echilibrare si sa isi insuseasca un mod nou de depasire a obstacolelor date de patologii. Concomitent, terapia are un efect analgezic puternic si imediat datorat stimularii fibrelor nervoase C, care incep sa secrete cascade de neuropeptide, susbtante din categoria endorfinelor, substante proprii organismului, care reduc durerea. Eliberarea neuropeptidelor, sub influenta dispozitivului pe piele, se desfasoara atat pe timpul tratamentului, cat si dupa.

Pages: 1 2