Pentru a te bucura de un ten luminos chiar si iarna, cand de obicei pielea este mai terna, trebuie sa stii aceste 3 secrete de machiaj! Exista produse de make-up interzise si cosmetice obligatorii pentru un make-up radiant. Iti spunem care sunt.

ten luminos femeie fata
Pentru un ten luminos trebuie sa folosesti crema hidratanta

Ten luminos si regula de baza

Hidrateaza, hidrateaza, hidrateaza! Asta este regula primordiala daca vrei sa ai un ten luminos chiar si in perioadele anului cand pielea isi pierde stralucirea.

Motive pentru ten tern: in primul rand alimentatia. Iarna mancam mai putine vegetale. In plus, multe dintre acestea – rosii, salata, arei, castraveti – provin din surse care se prea poate sa foloseasca drept ingrasamant destul de multe substante ce nu fac bine tenului. In al doilea rand, iarna ne hidratam mai putin – bem mai putina apa – iar un ten luminos trebuie hranit si din interior, nu doar din exterior.

1. Primul pas pentru un ten luminos: Crema de zi hidratanta plus masaj facial

In conditiile enumerate mai sus, produsul esential pe care trebuie sa-l ai in colectia beauty este crema de zi hidratanta. Ti se pare ca acesta este un pas de ingrijire, nu unul din rutina de machiaj? Ei bine, trebuie sa-l consideri totdeauna, dar mai ales iarna, nivelul 0 al unui make-up.

Cum aplici crema corect: iti recomandam o crema hidratanta cu efect de iluminare. Ia o cantitate cat un bob de porumb si incalzeste-o putin intre degete. Aplic-o apoi prin tapotare pe conturul fetei si pe pometi, nas si frunte. Fa-ti un masaj facial de cateva minute pentru ca aceasta sa intre bine in piele. Daca simti ca nu e de ajuns, poti repeta cu inca o “portie”. Dar e mai bine sa nu pui de la inceput foarte multa crema. In exces nu face bine, plus ca pierzi produs si asta costa!