Coaja de banana e folositoare la albirea dintilor

Nu-i asa ca de obicei arunci coaja de banana, fara sa te gandesti ca ar putea avea alte intrebuintari? Data viitoare o sa te gandesti de doua ori inainte sa faci asta. Iti spunem imediat de ce!

Coaja de banana poate tine locul cu succes tratamentelor foarte scumpe de albire a dintilor, potrivit Purewow.com. Asa, te alegi cu dinti mai albi si cu niste bani din bugetul tau pe care ii poti folosi in alte scopuri.

Cum iti albesti dintii cu coaja de banana

Ai nevoie de o coaja de banana, o periuta de dinti si pasta de dinti. Procesul de albire a dintilor este foarte simplu. Mai intai, iei coaja de banana si iti masezi dintii cu partea ei interioara. Coaja va lasa un fel de pasta pe dintii tai. Incearca sa nu atingi pasta respectiva cu buzele.

Apoi, timp de zece minute, gaseste-ti o ocupatie: poti sa verifici Facebook-ul, sa citesti un articol de revista sau sa asculti niste muzica. Apoi ia periuta de dinti, care trebuie sa fie uscata, si periaza-te cu ea si cu pasta rezultata din coaja de banana.

Dupa aceea, spala-te normal pe dinti, cu pasta ta de dinti si cu apa, pentru a da la o parte pasta din coaja de banana. Repeta acest proces in fiecare zi, timp de aproximativ doua saptamani.

Acest truc home made functioneaza datorita potasiului, magneziului si manganului din coaja de banana, care te ajuta, in timp, sa scapi de petele de pe smalt. Alege o banana coapta, pentru ca nivelul de potasiu sa fie cel mai mare!

La ce se mai foloseste coaja de banana

Poti folosi coaja de banana si pentru a scoate petele de cerneala de pe piele. Uleiurile naturale din coaja atrag uleiurile naturale din cerneala. De asemenea, cu partea alba a cojii de banana poti sa calmezi iritatiile de la muscaturile de insecte si sa netezesti zgarieturile de pe pantofii sau gentile de piele.

Daca ai o aschie, poti lipi o coaja de banana peste zona de piele afectata. Enzimele din coaja vor muta aschia.

Stim ce faci cu coaja de banana, dar iata ce poti face cu fructul: banana split calda si delicioasa!