Pages: 1 2

dermatita de contact femeie bijuterii

Dermatita de contact poate fi provocata de unele dintre accesoriile noastre preferate, fie ele chiar si din aur sau argint, nu doar gablonturi. Iti spunem cauzele pentru dermatita provocata de bijuterii si cateva solutii pentru aceasta problema!

Se intampla deseori ca unele bijuterii, oricat de mult le-am iubi, sa interactioneze nefericit cu pielea noastra. Dermatita de contact provocata de bijuterii poate aparea fie ca vorbim de aur, gablonturi sau argint.

Cu siguranta, nu iti spunem niciun secret si toate ne-am lovit, la un moment dat, de aceasta problema. Cert e ca unele bijuterii pot declansa dermatita de contact. Iti spunem de ce apare si ce masuri poti lua!

Cand intri in casa, da-ti jos bijuteriile si nu dormi niciodata cu ele!

Dermatita de contact provocata de bijuterii si nichelul

Dermatita de contact este o afectiune cutanata, o inflamatie a pielii ce poate aparea cand porti bijuterii ce contin nichel.

Alergia la nichel reprezinta, de fapt, una dintre cele mai comune  cauze ale dermatitei. E o reactie a sistemului imunitar, atunci cand acesta percepe anumite substante inofensive drept primejdioase, respingandu-le. Astfel, nichelul este “citit” gresit ca un pericol, reactia lasand urme vizibile, la nivelul pielii.

Care sunt simptomele pentru dermatita de contact provocata de bijuterii: pielea se inroseste, da senzatia de mancarime si se formeaza o eczema in zonele care intra in contact cu bijuteriile metalice. Dermatita de contact se poate declansa la orice varsta si odata ce alergia la nichel apare, aceasta poate persista foarte multi ani sau chiar intreaga viata.

Detalii despre alergia la nichel

De obicei, reactia organismului la nichel apare la 12-48 ore si persista pana la o luna. Alergia poate fluctua in gradul de severitate, de la caz la caz. Unele persoane reactioneaza imediat, dupa un contact scurt cu obiectele metalice, pe cand altele pot declansa reactia alergica dupa ani buni de contact. Depinde de sistemul imunitar al fiecareia!

Ce alte obiecte mai pot declansa dermatita de contact

Dermatita de contact poate fi provocata de bijuterii, dar si de alte obiecte metalice: monede, fermoare, catarame, ceasuri de mana, nasturi, obiecte casnice, etc.

Zonele unde poate apare dermatita de contact: lobii urechii (de la cercei), degete (inele), incheieturi (ceas, bratari), piept (medalioane, lanturi), abdomen (de la capsa metalica a jeansilor). Printre simptome se numara pruritul (mancarimea), inrosirea, fisurarea tegumentului, zone de piele uscate, basici.

De cele mai multe ori, dermatita se manifesta in zonele de tegument expuse prin contact direct cu obiectele metalice, dar cateodata, rareori, pot aparea si in alte zonel ale corpului, afectiune numita dermatita alergica de contact cu eruptie la distanta.

Citeste in continuare cum poti sa combati dermatita de contact provocata de bijuterii

Pages: 1 2