Un produs must-have!

In timpul iernii ne plangem ca avem mainile aspre, ceea ce se justifica daca ne gandim la diferentele mari de temperatura la care suntem zilnic supuse sau chiar la simplul gest de a purta manusi care, prin frictiune, deshidrateaza pielea.

Nu trece iarna fara sa consum un tub de exfoliant pentru pielea mainilor si iti recomand sa incerci si tu! Odata ce stii cum este sa ai mainile hidratate si superfine in cateva secunde, iti va fi imposibil sa nu pui in aplicare acest ritual din placere. La fiecare doua-trei seri este indicat sa indepartezi stratul de celule moarte de la suprafata pielii si sa ajuti pielea sa se regenereze. Poti face acest lucru foarte repede si bine daca decizi sa folosesti un produs exfoliant. Mainile intra in contact cu multi factori pe parcursul zilei si tocmai din acest motiv sunt expuse factorilor externi mai mult dacat iti imaginezi. Odata sensibilizate, mainile pot fi deshidratate cu usurinta chiar si prin contactul cu apa calda.

In principiu, pentru maini poti folosi orice exfoliant, de corp sau chiar si pe cel de fata, dar eu am sesizat ca exista o diferenta intre un exfolaint de corp si unul special formulat pentru maini. Produsul special pentru maini are un efect de durata mai lung decat cel pentru corp. Eu folosesc de ceva vreme un produs de care nu ma mai despart si pentru care am primit multe multumiri, de cate ori l-am recomandat. Este vorba de Velvet Hand Scrub, de la Sephora –  un exfoliant foarte placut, cu ulei de migdale (hidratare) si ulei de avocado (antiimbatranire) care lasa mainile atat de fine, incat intreg procesul de exfoliere devine un ritual de relaxare! Miroase foarte frumos pentru timp indelungat, precum o crema de maini.

Agita bine flaconul inainte de folosire si aplica produsul direct pe maini, fara a le umezi inainte. Dupa un masaj de 10 secunde, mainile pot fi limpezite doar cu apa calda. Senzatia de finete dureaza, iar mainile sunt hidratate profund.

Exfoliant pentru maini Velvet Hand Scrub, Sephora, 47 Ron

Text si foto: Alice Bursuc