Cosmetice profesionale care schimba perspectiva

Lectii de machiaj pentru ochi mari – un curs optional in agenda beauty, pe care ar trebui sa-l bifezi insa daca ai ochi mici, daca vrei sa ascunzi o noapte pierduta sau, pur si simplu, daca vrei sa impresionezi cu o privire de diva…

Trucurile pentru ochi mari sunt foarte simple, insa trebuie exersate un pic ca sa ajungi la rezultatul dorit. In primul rand, trebuie sa alegi cateva cosmetice esentiale, care “deschid” privirea si ascund imperfectiunile. Este, poate, prima regula importanta a unor lectii de machiaj adecvate ochilor mici.

Lectii de machiaj. Primul curs: creion dermatograf si farduri in culori deschise

Eu, spre exemplu, folosesc intotdeauna un creion dermatograf deschis la culoare, pe care il aplic pe pleoapa inferioara, combinat cu un fard pastelat, cu particule stralucitoare, pe pleoapa superioara. Important este sa alegi farduri care reflecta lumina pentru a da senzatia de privire luminoasa si “deschisa”. Fardul alb poate fi folosit pe arcada, pentru a lumina zona si a evidentia ochii si mai mult, indiferent daca iti faci un machiaj de zi sau un machiaj de seara. Mie imi place ca fardurile in nuante deschise (alb, nude, auriu, bleu, roz pal) evidentiaza foarte mult si culoarea ochilor. Trucul este sigur si il recomanda mai toti beauty expertii.

Un alt truc folositor pentru aceste lectii de machiaj, pe care l-am aflat de la o prietena make-up artist, este mascara. Si nu oricum: mascara trebuie folosita nu doar pe genele superioare, ci si pe cele inferioare, ca sa creezi efectul dorit. Ochii vor iesi si mai mult in evidenta; poti folosi chiar si doua straturi de mascara atunci cand iti faci un machiaj de seara.

Camuflare inteligenta si luminozitate cu un produs profesional: concealer

Pentru ochi mici, n-ai nevoie de mai mult. Initial poti exersa aceste cateva sfaturi, iar pentru urmatorul nivel, poti invata cum sa-ti faci un machiaj mai amplu pentru marirea ochilor, ca sa arati ca o… diva. Iata aici niste sfaturi obligatorii, furate de la celebritati!

Daca, insa, vrei sa remediezi problema unor ochi cu cearcane, umflati sau cu piele terna, pe care i-ai capatat dupa o noapte pierduta, trebuie sa mai adaugi inca un pas celor de mai sus: concealerul. Este un produs cosmetic care ascunde imperfectiunile pielii si o lasa, nu doar mai curata, ci si mai luminoasa. Cea mai buna alegere este concealerul alb pentru ca deschide culoarea vinetie a cearcanelor, dar si pielea mai pamantie. Daca ai astfel de probleme, este indicat sa folosesti si o crema de noapte cu peptide si ingrediente anti-aging, care au puterea de a reconstrui colagenul, si cu cafeina, care decongestioneaza vasele de sange.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver