Fa-ti ochi "coada de randunica" in 9 pasi

Ca sa obtii acea privire seducatoare a divelor anilor ’60, cand accentul era pus pe ochii bine conturati cu negru intr-un stil pe care obisnuim sa-l numim “coada de ramdunica”, ai nevoie de un tus lichid sau de un creion dermatograf si de putina indemanare.

Desi multe dintre femei se feresc sa opteze pentru tusul lichid pentru ochi, fiind putin mai pretentios la aplicare, cele care au curajul sa-l incerce, au numai de castigat. Si asta pentru ca ochii „coada de randunica“ nu vor trece niciodata neobservati. Pentru ca liniile trasate cu tusul sa iasa perfect si sa obtii efectul de „coada de randunica“, cu care se mandresc vedete ca Madonna si Eva Mendes, trebuie sa tii cont de cativa pasi simpli.

1. Inainte de a incepe sa trasezi liniile cu tus trebuie sa-ti cureti fata cu un demachiant si sa aplici baza de fond de ten.

2. In cazul tusului lichid, liniile sunt putin mai greu de trasat, mai ales daca esti incepatoare. Asa ca este recomandat sa ai la indemana niste servetele demachiante sau niste betisoare cu capat de bumbac ca sa repari greselile imediat, inainte ca tusul sa se fixeze pe pleoape.

3. Este important sa stii ca inainte de a incepe sa trasezi tusul lichid pe pleoapa superioara trebuie sa schitezi o linie subtire cu creionul dermatograf, pe care sa o urmaresti apoi cu pensula tusului.

4. Aplicarea tusului lichid incepe de la mijlocul pleoapei si se continua spre coltul exterior al ochiului. Nu incerca sa trasezi o linie continua decat daca ai exersat acest machiaj; incepatoarelor le recomand sa deseneze linii scurte, din aproape in aproape.

5. Pentru ca linia trasata sa nu iasa miscata, intinde pielea de la coada ochiului.

6. Tusul lichid se aplica doar pe pleoapa superioara, cea inferioara putand fi conturata cu un creion dermatograf.

7. Tusul lichid este mai pretentios si tocmai de aceea trebuie sa fii foarte atenta la detalii si sa ai rabare. In cazul in care linia nu iese dreapta, o poti corecta ingrosand-o mai mult spre exteriorul ochiului.

8. Pentru un look de efect, respecta linia naturala a ochiului si nu aplica foarte mult tus, astfel incat ochiul sa para prea incarcat.

9. Dupa ce ai terminat de aplicat tusul, nu uita sa folosesti si masacara.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver