Alege culori complementare si fereste-te de… albastru!

Un machiaj pentru ochi albastri bine facut ar trebui sa evidentieze frumos culoarea. Cand contrasteaza neplacut cu irisul sau face ochii sa arate prea “stersi” inseamna ca n-ai ales tonurile potrivite. Iti spunem care sunt.

Ieri ti-am descifrat cateva dintre tainele unui machiaj pentru ochi caprui, iar astazi vom trece la un nivel putin mai dificil: machiaj pentru ochi albastri. Spun dificil pentru ca, daca ochilor caprui li se potriveste aproape orice nuanta de fard, ochii albastri sunt putin mai pretentiosi…

Machiaj pentru ochi albastri si o prima regula: fara albastru!

In principiu, regula este urmatoarea: evita nuantele de albastru pentru ca nu contrasteaza placut cu irisul tau albastru. Sfatul este insa discutabil, iar unii make-up artistii spun ca poti folosi nuante de albastru intr-un machiaj pentru ochi albastri atata timp cat acestea sunt in constrast cu irisul. Spre exemplu, daca ai ochi albastri deschis, poti folosi farduri albastre in tonuri inchise (navy poate fi o recomandare). Ar trebui totusi sa fii destul de experimentata intr-ale machiajului ca sa nu dai gres.

Paleta cromatica pentru ochi albastri

Nuantele potrivite: brun, teracota, cupru, roz, piersica si culori naturale; iti vor intensifica si mai mult culoarea naturala.

Truc: Nu neglija nici fardul de ochi mov; poti folosi un lila light pentru un machiaj de zi, in timp ce o nuanta de pruna poate fi o super optiune pentru un machiaj de seara. Tot seara, poti incerca si fardurile metalizate; atat auriul cat si argintiul, fac ca ochii albastri sa fie mai puternici.

Tipuri de machiaj pentru ochii albastri:

Smoky eyes

Smoky eyes este un machiaj de seara foarte potrivit. Pentru a accentua privirea, combina nuante diferite de gri inchis sau violet. Poti folosi o mascara albastru inchis daca iti conturezi ochii cu un eyeliner gri sau negru.

Eyeliner dramatic

Un eyeliner negru, ingrosat, pentru un look dramatic cu siguranta va capta atentia. Pentru un machiaj mai potolit, de zi, poti opta si pentru farduri mate (in special, cele neutre) si, neaparat, foloseste un strat de mascara, ca sa conturezi ochii.

Truc: Cand iti machiezi ochii puternic, nu uita sa lasi buzele cat mai simple! Alege un ruj mat intr-o nuanta de piersica sau roz pal.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver