Tonuri calde de auriu pentru zi si violet indraznet pentru seara

Un machiaj pentru ochi verzi reusit te obliga sa “asortezi” nuantele de farduri cu nuanta naturala a irisului. Asta pentru ca ochii verzi sunt diferiti: unii bat in albastru, altii sunt verde smarald sau verde cu irizatii galbene.

Indiferent de verdele pe care il ai, ar trebui sa te consideri o norocoasa! Ochii verzi sunt mai rari decat cei albastri si sunt speciali. Machiajul nu trebuie sa fie prea elaborat, pentru ca si asa, tot vor iesi in evidenta. Vestea buna este ca paleta cromatica pentru ochi verzi este destul de larga…

Machiaj pentru ochi verzi: nunate diferite in functie de tonul lor

Asa cum spuneam, ochii verzi pot avea tonuri diferite, de care trebuie sa tii cont cand alegi fardurile. Ideea e ca acestea sa potenteze culoarea irisului, nu sa o “inece”.

Ochi verzi cu nuante de smarald si ochi verzi cu subtonuri albastre

Nuante de farduri potrivite: pruna, violet, brun, cupru si auriu.

Truc: Un machiaj smoky eyes cu nuante diferite de violet este cea mai buna alegere pentru un machiaj de seara; in general, nuantele de violet se potrivesc cel mai bine ochilor verzi pentru ca sunt complementare cu verdele. Daca nu te dai in vant dupa violet, poti merge si pe nuante gri inchis, combinat cu negru.

De asemenea, poti sa-ti conturezi ochii cu un eyeliner cu particule stralucitoare, in nuante de auriu sau cupru. Evita eyelinerul negru pentru ca poate fi destul de dur si opteaza pentru unul brun sau gri, intr-un machiaj de zi. Si omascara maron este o idee buna.

Ochi verzi cu subtonuri de galben

Nuante potrivite: levantica, mov cu subtonuri roz, violet deschis sau brun cu subtonuri roz.

Truc: Stati insa departe de fardurile cu subtonuri argintii, pentru ca va vor arata ochii prea “stersi”. Cheia unui machiaj perfect, care iti va pune culoarea ochilor in evidenta, este sa “amesteci” foarte bine culorile, astfel incat, delimitarea dintre ele sa fie imperceptibila.

Ce sa eviti intr-un machiaj pentru ochi verzi

Ca si regula generala, evita nuantele de albastru; poti folosi insa fardurile in culori verzi doar daca sunt in nuante inchise. Si de argintiu ar trebui sa te tii departe, pentru ca nu se “asorteaza” deloc cu verdele. Totusi, daca vrei sa folosesti nuante metalizate, auriul si bronzul sunt extraordinare pentru ochii verzi.

Iti recomandam si articolele Machiaj pentru ochi carpui si Machiaj pentru ochi albastri.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver