Esente de parfum pentru fiecare gust si personalitate

Parfumuri de dama intense si sofisticate, dar calduroase si confortabile – spre astfel de esente ar trebui sa ne indreptam atentia cand intram in sezonul rece. Tu stii sa-ti asortezi parfumul la anotimpul friguros?

Desigur ca preferintele persoanele joaca un rol important in alegerea parfumului, unele dintre noi adoram acele parfumuri de dama mai orientale, altele cautam arome mai lemnoase sau florale, citrice ori oceanice…

Parfumuri de dama: respecta regula asortarii!

Iarna, insa, parfumul trebuie sa se asorteze, neaparat, la hainele pe care le purtam. “Ne imbracam in culori inchise si puternice, cu texturi dense si bogate, iar parfumul nostru ar trebui sa miroasa intocmai”, spune Erica Moore, evaluator de parfumuri, citata de vogue.com.

Moore spune ca, fara sa ne ignoram gusturile, iarna, este indicat sa ne orientam catre acele note care creeaza caldura si confort: aromele condimentate, lemnul, chihlimbarul si esentele care ne trimit cu gandul la dulciuri (vanilie, praline, caramel, ciocolata). Cum iarna simtim nevoia constanta de caldura, parfumul pe care il folosim ar trebui sa fie puternic si senzual, definit de acele note de baza mai grele. Poti cauta condimente exotice si arome indraznete, care te vor ajuta sa creezi un sentiment de senzualitate cand vremea de afara este inchisa si sumbra.

Ghidul aromelor de iarna

Arome florale: Daca obisnuiesti sa le porti vara pe cele racoroase, iarna iti vor veni minunat parfumurile orientale, care au arome florale cu note calduroase precum trandafirul, iasomia si levantica.

Arome spicey: daca iti plac parfumurile mai condimentate, incearca-le pe acelea cu note orientale voluptoase si pregnante de vanilie, scortisoara, piper, nucsoara sau pe cele orientale cu tenta lemnoasa (lemn de santal, cedru, patchouli).

Arome citrice: pentru acelea care preferati aromele mai fresh, de citrice, varianta pentru iarna sunt aromele lemnoase, ce ofera, totusi, un aer proaspat (notele dominante ar trebui sa fie de citrice).

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver