Pages: 1 2

peeling chimic

Sunt sigura ca ai auzit vorbindu-se deseori despre peeling chimic si poate te-ai intrebat ce presupune, mai exact, acest tratament cosmetic. Iti spunem noi daca este cazul sa-l faci si ce tip de peeling te ajuta!

Trecerea timpului lasa, inevitabil, semne pe tenul nostru: riduri si pete. Si ne indeamna sa apelam la anumite tratamente cosmetice – peeling chimic sau peeling natural – care sa ne ajute sa ne mentinem fata neteda si radioasa. 

Vom investiga aceste terapii in amanunt, pentru ca detaliile sunt importante. In primul rand, trebuie sa stii ca exista peeling natural si peeling chimic.

Inainte de a incerca un peeling chimic, afla ce presupune!

Ei bine, peelingul reprezinta inlaturarea stratului de suprafata al pielii, numit epiderma (epidermis). Se recurge la acest tratament atunci cand tenul sufera decolorari in anumite zone, are o depigmentare inestetica sau urme lasate de acnee. Ori atunci cand ridurile fine incep sa se adanceasca. In plus, dupa cum stim deja, procesul acesta de exfoliere elimina stratul de celule moarte care blocheaza porii, lucru care imbunatateste vizibil aspectul fetei. Tenul devine mai luminos, uniform si neted!

Inainte de peeling, e bine sa testezi gradul de sensibilitate al pielii

Exista mai multe  tipuri de peeling, acestea fiind categorizate dupa gradul de invadare al straturilor pielii si dupa modul in care sunt efectuate.

Dintre cele mai populare metode sunt peelingul natural si cel chimic. In cazul procedurii de peeling chimic, o substanta acida este aplicata pe suprafata pielii asteptand absorbtia acesteia de catre straturile epidermei. Altfel spus, prin exfolierea epidermei cu ajutorul unei substante chimice, obtinem o intinerire faciala. Lucrul se datoreaza regenerarii celulare, stimulate de acest procedeu cosmetic. In functie de ten si de problemele acestuia, acest peeling chimic poate varia, la fel si substantele cu care se lucreaza. Nivelul de penetrare poate fi profund, mediu sau superficial, de la caz, la caz.

Cand recurgi la peeling chimic?

Niciodata cand esti bronzata – sigur stii si tu despre acest amanunt important! Vara nu este o perioada buna pentru peeling chimic, asta e sigur! Pentru ca in urma acestui tip de tratament, pielea este sensibilizata, expunerea la soare este interzisa si, mai mult de atat, trebuie sa aplici zilnic creme cu protectie solara ridicata.

Nici iarna nu este un sezon bun pentru peeling chimic, in special daca schiezi. Cum zapada refecta razele UV, este un risc la care nu merita sa te expui, dupa peelingul chimic. Inainte de a recurge la acest procedeu, este strict necesara respectarea unei rutini de ingrijire, la fel si utilizarea unor creme cu factor de protectie solara, cum spuneam si mai sus. Indiferent de tipul de ten, cremele cu SPF sunt absolut obligatorii!

Versiunea usoara a acestui tratament cosmetic are un grad acceptabil de disconfort. Dar in cazurile mai complicate, cand se recurge la un peeling chimic mediu sau profund, efectuarea peelingului chimic poate necesita utilizarea unui sedativ, iar timpul necesar recuperarii poate fi mai lung.

Contraindicatii:

Procedura de peeling chimic nu este recomandata daca esti insarcinata, daca suferi de insuficienta renala/hepatica sau daca ai alergii la substantele chimice folosite.

Citeste in continuare despre peelingul natural si cum ti-l poti prepara acasa.

Pages: 1 2