Alege corect esentialele!

Produse cosmetice multe si marunte ne incarca zi de zi portdardul, ingreunandu-ne inutil geanta. Ce-ar fi sa scapam de acele cosmetice care ocupa locul degeaba si sa le pastram doar pe cele elementare, pe care, de fapt, le si folosim cel mai mult?

Farduri, rujuri, blush, pudra, fond de ten, pensule de machiaj, mascara, creioane – sunt produse cosmetice care se regasesc, mai mult sau mai putin, in portdardul fiecareia dintre noi. Nu-i de mirare ca intr-o trusa de machiaj atat de aglomerata, gasim cu greu cele trebuincioase… Sau ca geanta XXL devine neincapatoare si ne da dureri de spate. Zilnic n-ar trebui sa ducem cu noi decat 3 lucruri indispensabile, usoare si nevoluminoase.

Produse cosmetice si iluzia unui machiaj perfect

Este adevarat ca un portfard doldora de cosmetice iti da o senzatie reconfortanta, pentru ca, nu-i asa, ai la indemana tot ce ai nevoie pentru a-ti retusa machiajul, pentru a transforma un machiaj de zi intr-unul de seara sau pentru a rezolva mici probleme aparute din senin. Daca, insa, stai sa faci o mica analiza la rece, iti vei da seama ca din toate produsele cosmetice pe care le cari dupa tine zi de zi, folosesti doar cateva. Si, culmea, iti sunt de ajuns in orice imprejurare.

3 produse cosmetice de baza in kitul beauty din geanta. Nu ai nevoie de mai mult!

1. Fondul de ten

Este necesar in orice beauty-case pentru ca imbunatateste aspectul pielii: uniformizeaza culoarea tenului, ascunde imperfectiunile si confera un aer proaspat si ingrijit lookului. In plus, fondul de ten poate avea si un rol protector, deoarece creeaza o bariera impotriva poluarii si a radiatiilor ultraviolete. Este obligatoriu intr-un machiaj de zi, insa daca ai tenul curat poti folosi si o formula mai lejera: BB Cream.

2. Mascara

Peste zi, nu ai nevoie de farduri sofisticate, pentru ca machiajulpoate fi minimalist. O simpla mascara iti poate creiona ochii frumos si fara sa folosesti culori. Daca machiajul ti se sterge pe parcursul zilei, curata-ti fata usor cu un servetel, estompand fardul intins, si revigoreaza machiajul cu un strat de mascara. Pasul este valabil chiar si pentru datile cand pleci direct de la birou in oras si nu mai dai pe acasa! Mascara neagra, intensa, este de ajuns!

3. Rujul

Trebuie sa ne ocupam si de buze, iar rujul este cea mai simpla modalitate de a “reinvia” un machiaj de zi. In functie de culoarea pielii, alege un ruj care sa-ti puna frumos in evidenta tenul, dar care sa fie si potrivit pentru serviciu/scoala. Cele mai bune variante sunt cele pastel: roz, lila, piersica, insa poti face si alegeri mai indraznete: clasicul ruj rosu! De asemenea, opteaza pentru o formula cremoasa, care sa-ti si hidrateze buzele. Il poti reaplica de cate ori simti nevoia!

Asta este tot, celelalte produse cosmetice, pastreaza-le in kitul beauty de acasa, pentru atunci cand vrei sa-ti faci machiaje mai sofisticate. Nu uita ca un portfard si o geanta prea grele iti pot pricinui… dureri de spate!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver