Formule multifunctionale care salveaza timp

Produse cosmetice multe si marunte ne incarca, de regula, trusa de machiaj. Mare parte sunt inutile. Cu atat mai mult, daca esti o femeie ocupata si n-ai timp pentru un ritual de makeup complet, este obligatoriu sa pastrezi doar acele produse cosmetice cu adevarat trebuincioase.

Un fond de ten, o mascara, un fard de zi simplu, un balsam de buze sunt esentialele de care ai nevoie in trusa de machiaj indiferent de anotimp. Insa, daca diminetile tale chiar sunt haotice si se desfasoara intr-un ritm accelerat, care nu-ti mai lasa destul timp si pentru ritualul de makeup, poti lua in considerare si o alta varianta!

Produse cosmetice pentru dimineti usoare

Iti sugeram sa tii in trusa de machiaj pentru diminetile nebune contracronometru produse cosmetice si de ingrijire de tipul 2 in 1, care iti simplifica considerabil intreaga operatiune. Oricare dintre cele de mai jos va castiga timp pentru tine

1. Crema de fata multifunctionala

Daca nu te machiezi si folosesti doar o crema de fata, iti sugeram varianta multifunctionala. Foloseste o crema de fata cu dublu rol: hidratanta si protectoare (care sa contina SPF, cel putin 30). Altfel, vei pierde mai mult timp: odata cu aplicarea lotiunii solare (nu uita ca trebuie sa astepti cateva minute pana se absoarbe in piele) si apoi cu aplicarea cremei de zi. Orice ar fi, nu te eschiva de la acest pas. Este unul dintre cele mai importante inainte de a trece la machiajul propriu-zis.

2. BB Cream egal acoperire si hidratare

O crema BB este solutia ideala pentru cele care nu ies din casa nemachiate. Pentru momentele in care nu ai timp de un machiaj complet, ea e combinatia perfecta intre primer (baza de machiaj) si crema hidratanta. Te scuteste de doi pasi din ritualul de dimineata. In cazul in care ai nevoie de o acoperire mai buna, poti apela la concealer doar pentru zonele cu probleme (pete, cosuri, cicatrici).

3. Ruj si blush doi in unu

Daca ai un ruj roz sau piersica in beauty case-ul cu produse cosmetice, il poti folosi linistita si pe post de blush cremos. Fa cate un punct pe pometi si intinde blushul cu degetele, uniformizand culoarea. Vei economisi timp, dar si bani in acest fel! Rujul se mai poate folosi si ca fard de ochi. Trebuie insa sa-l aplici cu o pensula de machiaj, ca sa nu-l strici. Dar cand esti contratimp, poti sari peste acest pas.

4. Ustensilele potrivite de machiaj

Sunt foarte importante pentru ca te pot ajuta sa termini machiajul mai rapid. Foloseste-le pe acelea care iti usureaza munca: buretii de machiaj, pensule de machiaj si chiar propriiile degete. Iti recomandam ca pentru machiajul ochilor sa investesti in niste pensule de machiaj de calitate. De obicei, pensulele acelea micute din trusa de farduri nu dau rezultate bune si ingreuneaza aplicarea fardurilor.

5. Mascara pentru gene curbate

Fardurile nu sunt obligatorii intr-un machiaj, dar mascara, da. Aplicarea nu dureaza mult si schimba cu totul perspectiva pentru ca „deschide” ochii. Cel mai indicat este sa folosesti o mascara pentru gene curbate, ca sa sari peste pasul ondularii genelor. Acesta este binevenit doar in momentele in care ai timp suficient la dispozitie!

6. Lipgloss colorat

Un lipgloss este ideal pentru cand esti contracronometru, pentru ca se aplica rapid, spre deosebire de ruj, unde trebuie sa fii atenta la detalii. Daca lipglossul ti se pare incomod de purtat ziua, alege un balsam de buze fructat, care este si colorat. Il poti aplica si din mers, asa ca este cea mai buna solutie!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver