In caz de epilare acasa, de una singura, fie ca o faci cu ceara ori cu lama, sunt sanse mai mari sa te alegi cu mici probleme ale pielii. Asta pentru ca se prea poate ca tehnica ta sa nu fie cea mai buna... Daca iti apar des iritatii si te lupti cu firele crescute pe sub piele, evita sa faci urmatoarele greseli!

epilare acasa burete
Epilare acasa – inainte sa te epilezi trebuie sa exfoliezi pielea

Epilare acasa – Nu obisnuiesti sa exfoliezi pielea

Exfolierea, macar din cand in cand, este necesara daca vrei sa nu te mai lupti cu firele de par crescute in piele, indiferent daca te epilezi cu ceara sau cu lama. Particulele abrazive din scrub curata pielea de stratul de celule moarte ce poate tine captive firele de par.

Sfat pentru aceasta epilare acasa: daca deja ai fire de par prinse sub piele, exfoliaz-o cu un scrub bland care sa nu creezi iritatii.

Ca sa previi cresterea firelor sub piele, dupa epilarea acasa cu aparatul de ras, aplica o lotiune hidratanta cu acizi alpha hydroxy – inmoaie pielea si previn ramanerea firelor sub piele.

Tips: exfoliaza-ti picioarele abia dupa ce le-ai inmuiat bine in apa, ca sa nu creezi iritatii ulterioare, mai ales in zonele in care ai bubite de la firele de par crescute in piele.

Foto: Guliver