Cum prelungim rezistenta ojei!

O problema de care toate ne lovim este ciobirea ojei, cand ne este lumea mai draga. Ma intrebam la ce trucuri pot recurge pentru a avea o manichiura nestirbita pentru mai multe zile, dar incepusem sa ma resemnez cu ideea ca french-ul meu va sari oricum si tot voi fi nevoita sa imi demachiez unghiile mai des decat mi-as dori.

Deja incepusem sa ma plang manichiuristei mele si imi revenise in gand acea dorinta pe care doar o femeie o poate intelege… sa se inventeze odata oja cu uscare instanta si care, eventual, sa se aplice singura!  Pana atunci… mai asteptam! Se pare insa ca salonul de manichiura detine secrete foarte utile si am si aflat cateva dintre ele! Pentru ca lacul de unghii sa stea nestirbit cat mai multe zile pe unghii, trebuie sa recurgem la cateva trucuri profesionale (chiar daca sunt profesionale, sunt foarte simple!). Vi le insir, ca sa le tineti minte usor, in cazul in care vreti sa le puneti in aplicare:

1. In primul rand, unghiile trebuie sa fie degresate inainte de aplicarea ojei, pentru a evita formarea golurilor de aer din timpul aplicarii primului strat. Nu te da cu crema de maini inainte de oja, ci dupa uscarea acesteia. Sapuneste-ti bine unghiile si clateste-ti mainile cu apa rece.

2. Indiferent de culoarea aleasa, folosirea bazei va permite o aderenta optima intre placa unghiala si oja, asa ca nu sari acest pas. In plus, aceasta baza iti va proteja unghiile impotriva pigmentarii.

3. Alegerea ojei este foarte importanta. Texturile sidefate rezista dublu fata de cele mate. Daca nu iti place oja cu particule stralucitoare, mai poti alege manichiura french, dar nu neaparat cu bordul unghiilor in alb, ci si in alte culori (de exemplu, rosu, acompaniat de un rosé delicat aplicat pe restul unghiei). Atunci cand ai planuri de calatorie si nu iti este la indemana sa faci un retus, texturile sidefate pot fi o solutie! Sau, mai nou, foitele autocolante.

4. Un ultim truc este stratul protector, numit topcoat. Exista mai multe feluri de topuri, alege unul cu o textura cat mai fluida pe care sa il poti aplica zilnic; cauta denumiri ca everyday topcoat care nu ingroasa mult unghiile. Folosit astfel, topul prelungeste rezistenta culorii cu pana la trei zile.

Foto: Guliver