sa folosesti balsam inainte de sampon

Indiferent de produsele folosite, cele mai multe dintre noi au fost invatate ca atunci cand se spala pe cap trebuie sa urmeze aceasta ordine: sampon (clatire, spalare, repetare), apoi balsam. Si orice schimbare in aceasta rutina pare un pic ciudata pentru tine. Dar, brandurile pentru ingrijirea parului au inceput sa-ti ceara sa faci exact opusul: sa folosesti balsam inainte de sampon.

Si, in opinia lor, este un truc destul de usor pentru a obtine extravolum. “Daca ai parul fin, e bine sa folosesti balsam inainte de sampon”, explica Nina Dimachki, director artistic pentru Kerastase intr-un articol de pe refinery29.com. “Aceasta metoda promoveaza, de asemenea, volum pe o perioada mai lunga de timp, iar samponul se va distribui mai usor si mai uniform.”

Cum sa folosesti balsam daca ai parul cu fir gros

Parul subtire nu este singurul care va beneficia de schimbarea ordinii la dus. Dimachki spune ca si parul care este decolorat si se incurca teoretic usor, va fi mai placut la atingere daca folosesti balsam inainte de sampon.

Nu trebuie sa-ti revizuiesti complet rutina pentru a incerca acest truc acasa. E de ajuns sa-ti iei un sampon normal si balsam (sau o masca), si sa inversezi ordinea in care le folosesti. In cazul in care ai parul gros ar fi mai bine sa folosesti balsam-sampon-balsam, adauga Dimachki. Daca vei urma acest truc nu mai trebuie sa folosesti balsam doar pe jumatatea inferioara a parului, poti folosi pe toata suprafata lui pentru ca oricum il vei clati de mai multe ori dupa aceea.

Daca urmezi acest truc parul tau va fi extrahidratat, iar acest lucru e minunat mai ales pe perioada verii, cand duce oricum o batalie grea cu soarele. Asa ca, in loc sa incerci sa gasesti o formula miraculoasa pentru suvitele tale uscate, poate e de ajuns sa schimbi ordinea. Nu sunt cele mai bune raspunsuri intotdeauna cele mai simple?

Citeste si: “Balsam de par: 6 lucruri la care nici nu te gandesti”!

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: iStockphoto