O fotografie cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, stand dreapta in saua calului sau, n-are cum sa nu impresioneze. Mai ales ca imaginea infatiseaza o regina de 89 de ani, la plimbare, in timpul liber.

In weekendul trecut, regina Elisabeta a fost (din nou!) surprinsa calarind in parcul castelului Windsor, unde isi are si resedinta. Imaginea este inedita: in locul taiorului si al palariei extravagante, regina poarta o pereche de pantaloni, bocanci si o esarfa colorata pe cap. Sta dreapta in sa si sigura pe sine.

regina elisabeta
Regina Elisabeta calarind in parcul de la Windsor

Dar aceasta nu e prima fotografie cu suverana Angliei, calare pe cal. Inainte de a implini 89 de ani, in luna aprilie, ea a fost fotografiata, de mai multe ori, calarind in parcul de la Windsor. In acelasi gen de tinuta, cu acelasi aer impozant. Nu mai spunem ca imaginile cu ea au facut deliciul presei si al fanilor!

Pentru noi poate parea iesit din comun sa o vedem pe regina Angliei calarind la varsta pe care o are. Dar daca privim lucrurile putin mai in profunzime, pasiunea ei este cat se poate de fireasca. La numai patru ani, regina a primit cadou primul ei cal, un ponei Shetland pe nume Peggy. Pana la varsta de sase ani, invatase sa-l calareasca, iar la 18 ani era deja o calareata desavarsita. De atunci, echitatia a devenit una dintre activitatile ei preferate.

Mai mult, caii au avut un rol important pentru regina si in viata ei de monarh – de la prima ei aparitie, ca si printesa, in 1947, si pana la incoronarea sa ca si regina, in 1986, ea a aparut, in fiecare an, la traditionala defilare miliara din Marea Britanie, Trooping the Colour, in saua unui cal. Timp de 18 ani consecutivi, din 1969 si pana in 1986, a urcat pe acelasi cal negru, numit Burmese. 1987 a fost primul an in care si-a facut aparitia la parada intr-o trasura.

E, poate, de prisos sa spunem ca regina este pasionata de echitatie si chiar detine cativa cai de curse, lasati mostenire la moartea tatalui sau, regele George al VI-lea.

Foto: Guliver