grasimile trans sunt periculoase

Iata o stire buna!! Americanii vor elimina grasimile trans – grasimile cele mai periculoase pentru sanatate – din alimentatie fiindca sunt un factor major pentru declansarea bolilor de inima!

Directiva a venit marti din partea Administratiei Americane pentru Alimente si Medicamente (FDA) care cere industriei alimentare sa elimine toate grasimile artificiale, de tip trans, din alimente pana in 2018, scriu editorii publicatiei nytimes.com.

FDA spune ca uleiurile partial hidrogenate, sursa grasimilor trans, nu mai “sunt recunoscute ca fiind sigure”.

Grasimile trans sunt un factor determinant pentru aparitia bolilor de inima

Grasimile trans sunt un factor major pentru aparitia bolilor de inima in Statele Unite. Desi deja au fost reduse din alimente, inca, se regasesc intr-un numar destul de mare in produse ca alimentele congelate, popcornul pentru microunde, placintele semipreparate, pizza congelata, margarina.

FDA considera ca acest pas este unul urias pentru sanatatea americanilor – organizatia estimeaza ca astfel se vor putea preveni 20.000 de infarcturi si 7.000 de morti din cauza bolilor de inima, anual.

Reprezentantii industriei alimentare din SUA spun ca trei ani sunt suficienti ca sa scoata grasimile trans din alimente; totusi, acestia cer ca anumite grasimi sa fie pastrate, in cantitati mult mai mici, fiindca, altfel, alimentele s-ar strica mult mai repede.

Grasimile trans sunt grasimile produse de om si se regasesc in multe produse comercializate: prajituri, dulciuri ambalate, produse de patiserie, popcorn, chipsuri, margarina, alimente prajite, bomboane etc.

Acestea sunt periculoase deoarece cresc nivelul colesterolului rau si il micsoreaza pe cel bun, infunda arterele, cresc riscul de boli de inima sau de diabet si duc la obezitate.

Iata si un ghid care te va ajuta cum sa faci diferenta dintre grasimile bune si grasimile rele.

Foto: Guliver