Recent incoronata Miss Univers, Pia Alonzo Wurtzbach, a luat in ras sugestia  de a imparti mult ravnitul titlu cu rivala ei, Ariadna Gutierrez-Arevalo, cea care a fost efemer desemnata Miss Universe la concursul de luna trecuta.

La finala Miss Universe din Decembrie, gafa prezentatorului Steve Harvey, a dus la o situatie mai mult decat jenanta in istoria acestui concurs. Harvey a numit-o drept castigatoare a titlului de cea mai frumoasa femeie din “Univers” pe Miss Columbia, Ariadna Gutierrez-Arevalo. De altfel, aceasta a si fost incoronata, insa numai pret de cateva secunde, pentru ca prezentatorul a revenit si a anuntat-o pe adevarata Miss Universe.

Insa greseala trebuia intr-un fel reparata nu doar cu scuze, sunt de parere multi experti in domeniu. Tot acestia considera ca marele titlu ar trebui impartit, anul acesta, de catre Miss Columbia si Miss Filipine (detinatoarea de drept a titlului Miss Universe). Insa Miss Filipine o tine una si buna: titlul este al ei si numai al ei.

Miss Universe, dovada de egoism

“Ar fi cam dificil pentru doua fete sa imparta o coroana”, a declarat Miss Filipine, Pia Alonzo Wurtzbach, luni, in cadrul emisiunii “Good Morning America”.

Pia Alonzo Wurtzbach a adaugat ca a vorbit cu Miss Columbia dupa finala de cosmar si aceasta ar fi asigurat-o ca totul este in regula, ca intelege si ca nu doreste sa-i stirbeasca bucuria de a fi cea mai frumoasa. “Inteleg ce simte, stiu ca este o tanara foarte frumoasa si foarte talentata. Cred ca va avea o multime de alte oportunitati”.

In ceea ce il priveste pe Harvey, actuala Miss Universe se declara unul dintre cei mai infocati fani ai sai, in ciuda incurcaturii pe care acesta a provocat-o. Mai mult, aceasta sugereaza ca ar fi mai bine ca el sa revina in rolul de gazda si la editia Miss Universe din 2016. “Este ca o briza”, considera Wurtzbach. “Ne-a facut pe noi, concurentele, sa ne simtim relaxate si ne-a pus, fiecareia dintre noi, personalitatea in evidenta. Si asta a fost un beneficiu imens pentru noi”, a mai spus actuala Miss Universe.

O gafa cat Universul

Prezentatorul Steve Harvey a anuntat, in mod eronat, ca Miss Columbia a castigat cea de-a 64-a editie a concursului Miss Universe, difuzat in direct de postul de televiziune Fox.

Adevarata castigatoare era insa Pia Alonzo Wurtzbach, actrita si model filipinezo-german, nascuta la Stuttgart si crescuta in Cagayan de Oro, care fusese anuntata initial drept ocupanta a locului al doilea.

“A fost umilitor pentru mine si pentru toti oamenii din America Latina prezenti in sala”, a spus Ariadna Gutierrez. “A fost foarte greu pentru mine, sincer, a fost un mare soc. Am visat intotdeauna la asta… sa fiu Miss Universe…”, a afirmat aceasta.

Foto: Guliver