Doua fotografii in care printul George al Marii Britanii este surprins in prima zi de gradinita au fost date recent publicitatii. Noua ni se pare absolut adorabil!

Imaginile au fost surprinse de catre ducesa Catherine, pe cand printul George, in varsta de doi ani si  jumatate, se afla chiar fata zidului pictat al institutiei de invatamant.

Desi sunt imagini de amator, cele doua fortografii au surprins foarte bine momentul: imbracat cu o jacheta navy matlasata si cu un rucsat bleu deschis, printul George s-a oprit cateva secunde in fata peretelui pictat al gradintei, pentru a-si privi mama.

Apoi, dominat de curiozitatea copilareasca, micul George s-a oprit sa examineze in detaliu desenele de pe zid.

Printul George in prima zi de gradinita

Incepand de luni, printul George urmeaza cursurile gradinitei Westacre Montessori School din Norfolk. Gradinita se afla aproape de resedinta ducelului si a ducesei de Cambridge, din Anmer Hall.

Micul print va merge la gradinita numai in perioada in care parintii lui se afla la Norfolk, nu si atunci cand familia regala este la Palatul Kensington, in Londra.

Printul George, educat sa fie lider

Intitutia de invatamant timpuriu Westacre Montessori School a primit un calificativ bun din partea Ofsted (Oficiul Britanic pentru Standarde in Educatie), in luna iunie 2015. Costurile pentru o zi petrecuta la aceasta gradinita sunt destul de ridicate – 5,5 lire sterline pentru o ora, 33 de lire sterline pentru o zi.

Sistemul educational promovat in Westacre Montessori School urmeaza principiile initiate de catre doctorul italian Maria Monmtessori. La inceputul secolului 20, aceasta a dezvoltat o noua abordare a sistemului de invatamant, in care copiii isi asuma responsabilitatea propriei educatii, incurajand gandirea creativa, invatarea personalizata si exprimarea personalitatii.

Ce principii sanatoase va dobandi printul George urmand cursurile gradintei Montessori? Va fi gata sa comunice cu persoane de diferite categorii sociale si cu o pregatire intelectuala variata. Va fi capabil sa gandeasca profund si creativ. Va sti ca este liber sa fie el insusi si va invata sa isi asume greselile.

Foto: Twitter