Gisele Bündchen si Tom Brady – un cuplu celebru si invidiat! Ea este una dintre cele mai bine platite top-modele din lume, iar el este unul dintre cei mai renuniti jucatori de fotbal american. Cand apar pe covoroul rosu impreuna, parca bliturile aparatelor de fotografiat o iau razna! Sunt frumosi si arata foarte-foarte bine! Dar toata imaginea asta pe care o vedem noi, e una indelung muncita! Mai exact, cei doi se mentin in forma cu o dieta extrem de stricta. Bucatarul lor a povestit pentru publicatia The Boston Globe ce mananca si cum mananca cei doi ca sa arate asa!

La 38 de ani, Tom Brady nu da niciun semn ca ar avea de gand sa o lase mai moale cu sportul. Ba chiar a declarat recent ca isi doreste sa joace fotbal la fel de mult si la 40 de ani. Iar, daca urmaresti performantele echipei pe care acesta o antreneaza, nu poti decat sa ii dai dreptate. Si sa te intrebi: cum reuseste sa se mentina pe val dupa 16 sezoane in NFL. Unul dintre secrete este acela al dietei extrem de sanatoase pe care acesta o urmeaza. Este stricta, este costisitoare, dar extraordinara.

In ceea ce o priveste pe sotia lui, Gisele Bündchen (35 de ani), nu poti decat sa constati sfidarea timpului. Model de veche generatie, cu mare cautare inca, Gisele este o mostra de femeie perfecta. Si, da, si ea urmeaza aceeasi dieta.

Gisele Bündchen si Tom Brady: o dieta bazata pe legume

Despre ce mananca Gisele Bündchen si Tom Brady a vorbit, pentru The Boston Globe, Allen Campbell, bucatarul celor doi.

“80% din ce mananca acestia sunt legume. Eu cumpar legume proaspete si, daca nu sunt organice, nu le iau in considerare. De asemenea, ei consuma cereale integrale: orez brun, quinoa, mei, merisor, fasole. Iar celelalte 20 de procente sunt formate din carne slaba: muschi de vita organic, rata din cand in cand si pui. In ceea ce priveste pestele, cel mai des gatesc somon salbatic”, dezvaluie Campbell.

Insa lucrurile nu se opresc aici. Brady este foarte atent si cu legumele pe care le are pe farfurie.

“Tom nu mananca legume care nu sunt antiinflamatorii. Deci pe masa lui nu exista rosii, ardei, ciuperci sau vinete. Ce-i drept, uneori mai mananca rosii, dar cel mult o data pe luna . Asta pentru ca pot favoriza procesele inflamatorii”, spune bucatarul. (n.r. procesele inflamatorii din corp sunt cele care declanseaza aparitia bolilor).

Bucatarul mai spune ca, si mai rar, sportivul mai mananca o banana, insa, in general, nu prea consuma fructe. Dar nici cafea, alimente care contin gluten sau produse lactate.

Insa nu este vorba doar despre Tom, ci despre intreaga lui familie – Gisele si copiii.

Nici gustarile nu sunt trecute cu vederea. De obicei, acestea sunt raw – granola, biscuiti cu ciocolata, dar si sushi – tot raw – din orez brun, avocado, mar, castravete si sos ponzu.

Un plus al meniului familiei este ca acesta este adaptat anotimpurilor. “Iarna se consuma mai multa carne rosie, mai multe supe si mai multe legume radacinoase. Iar vara mananca mai usor – salate si lasagna raw”, a mai spus Campbell.

Dar care este preparatul preferat? Raspunsul vine tot de la bucatar: “Le place sa le gatesc quinoa cu muguri desgidratati. Folosesc varza Kale si muguri de sfecla. Adaug usturoi si prajesc totul in ulei de cocos. Peste acestea pun migdale prajite si sos lime”.

Foto: Guliver