Videoclip cu noua campanie always

La inceputul lunii martie, Always a lansat cel de-al doilea videoclip “Always #LikeAGirl – Mai puternice impreuna”.

Acest videoclip vine sa sustina campania Always #LikeAGirl, demarata, in iunie 2014, cu scopul de a schimba perceptia publica negativa vizavi de expresia “ca o fata”.

Daca anul trecut, mesajul clipului a fost sa sublinieze faptul ca expresia “ca o fata” este perceputa adeseori ca fiind o insulta, ce distruge increderea tinerelor in ele, in acest an se incearca redefinirea expresiei.

Videoclip cu un mesaj pozitiv

Daca expresia “ca o fata” ar fi folosita ca un compliment, fetele ar fi mai sigure pe ele

In filmulet apar fete, de diverse varste, care incearca sa transmita, prin activitatile lor zilnice, ca a face lucrurile “ca o fata” este ceva pozitiv: alerg ca o fata, arunc ca o fata, lupt ca o fata, joc tenis ca o fata etc.

“Tema din acest an este <<Schimbarea începe cu tine>>, iar la acest lucru contribuie toate tinerele ce redefinesc expresia <<ca o fata>>” a declarat vicepresedintele Global Always, Fama Francisco.

Inca de la lansarea de anul trecut, campania Always #LikeAGirl a avut ecouri puternice in mediul online. Primul videoclip #LikeAGirl a avut peste 85 de milioane de vizualizari in 150 de tari si a fost distribuit de peste 1.5 milioane de oameni in jurul lumii.

Always a demarat si un studiu in SUA vizavi de acest videoclip – Always Confidence & Puberty Wave II. Cercetarile arata ca inainte de aparitia campaniei, doar 19% din fetele cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani considerau ca expresia “ca o fata” are o conotatie pozitiva. Dupa vizionarea clipului #LikeAGirl, 76% spun ca nu mai percep expresia ca fiind o insulta.

Peste 60% dintre femeile care au vizionat clipul #LikeAGirl sunt de acord ca daca toata lumea ar folosi expresia “ca o fata” ca pe un compliment si nu ca pe o insulta, fetele ar avea mai multa incredere in ele.

De asemenea, studiul Always #LikeAGirl arata ca si perceptia barbatilor s-a schimbat in urma acestei campanii. Dupa vizionarea videoclipului, doi din trei barbati spun ca s-ar gandi de doua ori inainte de a folosi drept insulta expresia “ca o fata”.


Foto: Thinkstock