In sfarsit ne bucuram de un soare mai generos si de temperaturi care ne trimit cu gandul la vacanta. E bine sa stim din timp care sunt acele tendinte de make-up pentru vara dupa care sa ne ghidam in urmatoarele luni si ce greseli sa evitam.

tendinte de make-up pentru vara

Am intrebat-o pe Tania Cozma, make-up artist Bourjois Romania, ce culori se poarta in sezonul estival si ce tendinte de make-up pentru vara au adoptat vedetele pe covorul rosu.

Care sunt cele mai importante tendinte de make-up pentru vara?

Look-ul luminos este in tendinte, elementul de baza fiind tenul radiant cu un aspect proaspat si sanatos, dar si machiajul minimalist in zona ochilor. Cu ajutorul unui iluminator aplicat deasupra pometilor, pe coama nasului, deasupra arcului lui cupidon si pe centrul buzei inferioare vom conferi chipului nostru un plus de stralucire.

Revolutionare sunt si ploapele glossy in acest sezon, care au fost prezente la foarte multe show-uri de fashion week. Acest efect se obtine foarte usor, aplicand mai intai un fard satinat sau chiar metalizat pe pleoapa, dupa care se foloseste un gloss de buze sau de ochi pe toata pleoapa mobila.

La capitolul tendinte de make-up pentru vara, vestea buna e ca ne putem bucura de mai multa culoare in obraji, deoarece este categoric sezonul fardului de obraz, inspirat de anii ’80. Creatorii de trenduri au abordat intr-un mod spectaculos acel tip de make-up facut celebru de Way Bandy, un icon in lumea makeup-ului international, denumit draping. Draping este o alta varianta de a contura chipul folosind doua sau mai multe subtonuri de blush din aceeasi paleta cromatica.

Minimalul devine foarte sic, fiind obtinut usor cu foarte putine detalii: un no make-up si buze „strong“. In sezonul estival, clasicul eyeliner negru devine multicolor, lasand privirea sa primeze in intregul look.