Tendinte in materie de sprancene pentru 2017

Sprancenele schimba in bine fizionomia fetei, daca le pensezi si le machiezi cu atentie, si iti pun in valoare ochii. Te intrebi ce forma ti se potriveste, dar si cu ce culoare este bine sa umpli golurile? Descopera cateva tendinte in materie de sprancene pentru 2017!

Otilia Tudor, make-up artist, spune ca la moda vor ramane intotdeauna sprancenele naturale, ingrijite, usor pensate sau chiar deloc, aranjate cu un gel transparent, cat mai natural. Asa-numitele sprancene statement se poarta rasfirate sau aranjate, conform noilor tendinte in materie de sprancene pentru 2017, dar, pe cat posibil, mereu dese.

De ce sa tii cont cand dai forma sprancenelor

Exista cazuri cand, prin intermediul pensarii, putem corecta anumite probleme de ordin estetic. Daca ochii sunt prea apropiati, sprancenele trebuie pensate mai mult in partea de inceput, sa se creeze o distanta mai mare intre ele. In cazul in care ochii sunt departati, nu trebuie sa te pensezi intre sprancene, ci mai mult la coada.

De asemenea, in functie de forma fetei, se pot modela si sprancenele. De exemplu, la o fata rotunda, sprancenele nu trebuie sa fie rotunde, pentru ca in acest fel accentuezi forma fetei. In acest caz, trebuie sa optezi pentru o linie usor arcuita, ascendenta: pensezi deasupra bazei sprancenei, atat cat iti permite, fara a subtia excesiv. In cazul unei fete patrate, sprancenele ar trebui sa fie mai groase, usor arcuite.

Tendinte in materie de sprancene pentru 2017: tehnici de colorare a sprancenelor acasa

In privinta alegerii produsului de machiat sprancene, avem mai multe variante: creionul (clasic sau mecanic), fardul utilizat cu o pensula, gelul colorat, gelul transparent.

Foloseste creionul cand ai de completat un gol din spranceana sau un loc in care nu cresc fire. Traseaza linii fine si scurte, apoi poti sa periezi sprancenele, pentru a le uniformiza. Daca vrei sa stii cum respecti aceste tendinte in materie de sprancene pentru 2017, mai ales daca ai spatii goale intre firele de par, este bine sa aplici fard de sprancene cu o pensula, astfel incat sa dai volum si sa intensifici culoarea lor naturala.

Pentru a avea sprancene perfecte, poti sa folosesti si gelul colorat: da senzatia de grosime, confera volum si culoare, aranjeaza spranceana pe forma dorita. De asemenea, gelul incolor aranjeaza firele rebele si le ajuta sa aiba un luciu natural. El poate fi folosit si dupa ce s-au machiat sprancenele cu creionul sau fardul, pentru un plus de naturalete.

Pentru a completa machiatul sprancenei, ai nevoie si de un highlighter (fard luminos), aplicat cu o pensula plata sub spranceana, urmarind forma ei. Acest lucru face ca spranceana sa iasa si mai mult in evidenta, luminand fata.

Reguli pentru alegerea culorii potrivite

Ca regula generala, sprancenele ar trebui sa fie colorate in aceeasi nuanta cu parul, chiar cu un ton mai inchis. De aceea, atunci cand iti schimbi culoarea parului, este important sa vezi daca trebuie sa iti vopsesti si sprancenele. Brunetele trebuie sa-si machieze cu maro inchis sprancenele. Mai exista si alte exceptii, dar acestea se fac in armonie cu restul trasaturilor fetei, precum si cu personalitatea fiecaruia.

Daca ti s-a parut interesant articolul cu tendinte in materie de sprancene pentru 2017, citeste si: Greseli in ingrijirea sprancenelor. Te imbatranesc si accentueaza defectele tenului!

Foto: Guliver