Trebuie schimbat samponul iarna

Hidratarea este cuvantul de baza, mai ales in sezonul rece. Indiferent ca ne referim la ten sau par, ea joaca un rol esential in mentinerea frumusetii noastre. Instalarea frigului, alimentatia necorespunzatoare, folosirea obiectelor de styling – toate acestea duc la deteriorarea firului de par si, intr-un final, la ruperea lui. De aceea, specialistii spun ca trebuie schimbat samponul iarna, astfel incat sa protejeze mai mult parul in timpul sezonului rece!

O ingrijire corecta a parului inseamna utilizarea unor produse speciale pentru fiecare tip de par in parte, coafarea acestuia cu grija si hidratarea periodica. Andreea Has, specialist make-up BottegaVere.ro, ne explica de ce trebuie schimbat samponul iarna.

De ce trebuie schimbat samponul iarna: parul are nevoi diferite in functie de anotimp

Fiecare anotimp are o influenta diferita asupra parului, astfel ca, daca vara parul este afectat de razele ultraviolete, iarna, el are nevoie de hidratare pe masura, din cauza umezelii din aer, dar si a aerului rece, care conduc la electrizarea parului, dar si a temperaturilor scazute, care inaspresc cuticula.

Samponul joaca un rol foarte important in obtinerea unui par sanatos. „Samponul trebuie ales cu mare atentie. Opteaza pentru un sampon hidratant, care sa iti protejeze firul de par si care sa te ajute sa treci de iarna, astfel incat sa poti ajunge in primavara cu un par frumos si sanatos“, ne sfatuieste Andreea Has.

Cum putem preveni caderea parului in sezonul rece

„Caderea parului are loc din cauza ca nu exista suficienti nutrienti in radacina parului, asa ca sampoanele si balsamurile trebuie sa fie neaparat extrahidratante, pentru a asigura intarirea radacinii parului“, spune specialistul.

Frictiunea conduce, de asemena, la deteriorarea firului de par. Iarna, din cauza temperaturilor scazute, capul trebuie acoperit cu caciuli sau fulare, ceea ce inseamna o frictiune destul de puternica asupra firului de par. Astfel, parul isi pierde din rezistenta, din stralucire si devine casant, rupsandu-se cu usurinta, la cea mai mica atingere.

Caderea parului este un efect secundar, nu static, astfel ca, daca parul este ingrijit corespunzator, rezultatele se vor vedea negresit.

Solutie pentru varfurile deteriorate

Varfurile au si ele nevoie de hidratare, astfel ca utilizarea unui ulei de par este absolut necesara, bineinteles, dupa o samponare corect executata, inainte ca parul sa fie uscat cu feonul. „Nu este suficienta utilizarea unui sampon hidratant, ci folosirea unui ulei pentru varfuri, este, de asemenea, importanta. Foloseste asadar un sampon hidratant pentru sezonul rece, aplica-l in doua samponari corect executate, dupa care, foloseste serul pe varfuri, inante de a usca parul“, ne indeamna Andreea.

Exact ca si tenul, parul are nevoie de protectie contra razelor UV, chiar si in timpul iernii, din cauza zapezii, care reflecta razele. Poti utiliza un spray de protectie, cu proteine de grau si filtru UV, pentru un par sanatos si rezistent, timp indelungat.

Acum, ca stii de ce trebuie schimbat samponul iarna, afla si cum sa prepari un sampon natural pentru volum. Ca sa ai un par fermecator!

Foto: Guliver