curatenie de primavara

Primavara este vremea noilor inceputuri, vremea in care simti nevoia de schimbari in bine. Poti incepe cu tine – garderoba, make-up, o noua tunsoare sau o noua culoare a parului, un curs de dezvoltare personala sau chiar o noua relatie. Dar, pentru a te simti bine, si a-ti crea o zona de confort, este bine sa faci si curatenie de primavara in casa. 10 locuri ar trebui sa le ai in vedere in mod pecial.

Locuri din casa in care sa faci curatenie de primavara

Plintele. Recunoaste, sunt acele locuri pe care le cam neglijezi la curatenia saptamanala. Insa, vei fi uimita sa constati ca ele atrag mult praf si scame. Ca sa cureti plintele, foloseste o laveta din bumbac inmuiata in apa cu detergent.

Corpurile de iluminat. Nici ele nu fac parte din lista ta saptamanala atunci cand faci curat. Poti, insa, sa le incluzi in cea pentru curatenia de primavara. Ce-i drept, macar de doua ori pe an, corpurile de iluminat au nevoie de o atentie speciala. Primavara cu atat mai mult, pentru ca, in perioada de iarna, acestea acumuleaza mult praf si poti observa chiar ca in jurul lor s-au format policandri.

Poti curata corpurile de iluminat folosind o laveta uscata. In cazul in care sunt din sticla sau cristal, poti folosi solutie de curatare a geamurilor. Nu necesita clatire si va lasa totul sclipitor de curat.

Dulapul de haine

In sfarsit, este timpul sa faci loc in dressing pentru rochii, fuste, tricouri si alte piese vestimentare pe care nu le-ai purtat in sezonul rece. Asa ca, daca tot dai iama prin dulapul cu haine, poti sa cureti bine de praf rafturile si chiar barele de haine. Foloseste o carpa din bumbac curata si uscata, pe care sa o scuturi de praf frecvent.

Sub pat. Este poate zona din casa in care ai facut cel mai des curatenie pentru ca se stie ca acolo se strang adevarate comori de scame. Insa nu neglija acest loc nici atunci cand faci curatenie de primavara. Mai in gluma mai in serios, vei constata ca adevarti monstri de praf si scame isi fac veacul in spatele tabliei patului si sub pat. Este timpul sa le spui “Adio!”.

In sertarele din bucatarie. Periodic, sertarele din bucatarie au nevoie de o atentie speciala. Firimituri peste tot, resturi de condimente, toate se strang prin sertarele de bucatarie. Esti prea ocupata sa stai toata ziua sa strangi, sa stergi, sa speli, asa ca acum este momentul. De asemenea, nu neglija vesela si tacamurile. O improspatare nu le strica.

In sertarul cu maruntisuri. Cine nu are in casa un sertar in care arunca toate maruntisurile? Pungulite, chei pe care nu le mai folosesti, nasturi, sireturi, baterii, lipici si multe altele aruncate de-a valma. Daca faci curatenie, de cateva ori pe an, vei transforma sertarul intr-o comoara.

Dulapul de medicamente. Folia de aspirina din 1998 nu este, cu siguranta, ceva sa iti foloseasca. Dulapul de medicamente trebui sa intre si el in procesul de curatenie de primavara. Arunca toate borcanasele de medicamente goale sau expirate, alege cu grija ce pastrezi si ce nu. Unele medicamente, mai ales suspensiile, chiar daca sunt in termen, conform termenului de valabilitate de pe ambalaj, nu mai sunt bune dupa aproximativ o luna de cand au fost preparate.

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver