Lucruri care te pot ajuta sa fii fericita

Sunt multe persoane care au toate motivele sa fie fericite si totusi nu sunt. Au alaturi oameni dragi, cariera lor urmeaza un drum ascendent si se afla in realtii de cuplu frumoase. 

Uneori, ca sa fii fericita nu trebuie sa lupti pentru a obtine anumite lucruri, ci pur si simplu sa renunti la anumite ganduri care stau in calea multumirii tale. Poate ca nu pare tocmai credibil, dar in ultimile decenii cercetarea psihicului uman a evoluat mult, asa ca drumul spre fericire poate fi mai usor daca acordam atenite unor lucruri pe care poate nici nu le bagam in seama.

In fiecare zi trebuie sa faci alegeri, dar mai presus de toate, alege intotdeauna sa fii fericita

1. Renunta la nevoia de control

Nu mai incerca sa controlezi totul din jurul tau. Lasa evenimentele sa curga si evita planificarile in exces. Chiar daca te-ai obisnuit sa pleci in concedii programate, incearca macar o data sa alegi o vacanta last minute care sa te poarte intr-un loc nou, sau pleaca intr-o escapada de-o zi-doua afara din oras. Nu mai citi nimic inainte despre locurile unde pleci in vacante si descopera cele mai interesante stradute cu ajutorul localnicilor.

2.  Nu te mai invinovati 

“Mintea este un instrument superb daca este folosita corect. Daca o folosesti gresit, ea devine distructiva.” scria Eckhart Tolle in cartea sa The Power of Now.  Nimeni nu este perfect, iar greselile fac parte din cursul firesc al lucrurilor. De aceea este important sa nu mai acumulezi vinovatie atunci cand nu-ti iese ceva. Invata sa iei lucrurile mai usor!  Afla din ce cauza nu ai reusit, evita sa mai repeti greseala, dar nu lasa o nereusita sa-ti intrerupa drumul spre succes si nu renunta la a-ti indeplini visele.

3. Nu te mai plange

De cate ori ai avut tendinta sa spui “nu pot sa fac asta” inainte de a incerca sa o faci? Este aproape imposibil sa-ti iasa lucrurile din prima, dar asta nu inseamna ca nu merita sa incerci. Reciteste punctul doi si nu te lasa invinsa dupa primul esec. Iar atunci cand treci printr-o perioada neagra, nu te plange ca si cum totul ar fi pierdut. Sigur ai si lucruri bune in viata pe care, daca le poti scrie pe hartie, ca sa te simti mai bine. In plus, cuvintele sunt cele care determina cursul lucrurilor in multe situatii, mai ales in discutiile contradictorii.

4. Gata cu critica!

Renunta sa mai critici evenimentele si oamenii care sunt diferiti de tine. Iti imaginezi cum ar fi o lume in care toata lumea ar actiona in acelasi fel si ar fi interesata de aceleasi lucruri? Universul nostru ar fi practic populat de niste roboti. Traieste si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca si sa se bucure de ce au si poate la un moment dat vei gusta si tu din placerile lor.

5. Nu te mai stradui sa-i impresionezi pe altii 

De cateva ori m-am trezit la prima intalnire purtand haine in care nu ma simteam in largul meu. Alegeam piese prea sexy menite sa-i impresioneze pe cei cu care ieseam, dar care nu se potriveau cu stilul meu sau cu starea mea de spirit din acea seara. Sunt multe greseli pe care le facem pentru a-i impresiona pe cei din jur. Dar este important sa fii tu insati in fiecare situatie. Poate vei reusi sa intri la inceput intr-un rol, dar in timp oamenii isi vor da seama de chipul tau real.

6. Fara frica!

Alege sa fii fericita si uita de toate temerile pe care le ai. Frica este o iluzie, de fapt nu exista. Tu esti cea care o creeaza si care o amplifica. Corecteaza acest aspect din interiorul tau si dintr-o data exteriorul nu va mai parea atat de infricosator!

Text: Diana Marasoiu Foto: Thinkstock