Intelege intentiile iubitului tau

In prima faza a unei relatii este greu sa-ti dai seama de intentiile proaspatului iubit sau sa-i intelegi reactiile. Te gandesti ca nu te suna pentru ca nu te place. Sau poate pentru ca nu vrea sa grabeasca prea tare lucrurile. Exista insa cateva indicii care te ajuta sa-ti dai seama daca el isi doreste o relatie serioasa cu tine sau e doar un flirt de scurta durata.

1. Asculta-ti instinctul 

Cum nu te poti baza la inceputul unei relatii pe ratiune, ideal ar fi sa-ti asculti instinctele. E normal sa ai mici temeri legate de necunoscut, dar daca te simti bine si relaxata in prezenta tipului cu care iesi, atunci ar trebui sa iei asta ca pe un semn bun.

2. Lucruri politicoase sau conversatie serioasa?

Cand de-abia va cunoasteti, este normal sa nu aveti conversatii foarte personale sau care ating subiecte intime. Daca el nu este asa vorbaret, poti deschide tu subiecte din domenii comune, precum munca sau calatoriile. Incet-incet veti ajunge si la preferinte si la impartasirea experientelor placute. Este important ca discutiile sa nu ramana in aceste zone, mai ales daca ati depasit deja doua saptamani de cand iesiti. Un om cu adevarat interesat de tine, isi va dori sa descopere si alte lucruri. Si pentru a le afla trebuie sa-ti povesteasca la randul lui intimitati.

3. Limbajul trupului 

Comunicarea interumana nu se desfasoara doar prin intermediul cuvintelor. Trebuie sa fii atenta si la gesturile pe care le face tipul cu care iesi. Daca te priveste deseori in ochi, incearca sa te atinga discret si are o expresie pozitiva, zambitoare pe chip, sunt indicii clare ca este interesat de tine. In cazul in care ai impresia ca doar tu esti cea care ii cauta prezenta, atunci ai grija si nu te implica prea mult in respectiva relatie.

4. Cand EU devine NOI

Nu are rost sa te astepti sa-ti prezinte parintii la cea de-a doua intalnire. Dar daca isi doreste o relatie serioasa, partenerul tau va incerca sa te integreze in viata lui. Au trecut deja cateva luni si nu i-ai cunoscut inca membrii familiei sau evita sa-si faca planuri de viitor cu tine? Inseamna ca nu considera legatura dintre voi suficient de puternica. E usor de remarcat de exemplu in conversatii daca tipul cu care iesi foloseste mai mult EU si aproape niciodata NOI, inseamna ca nu simte ca formati un cuplu in adevaratul sens al cuvantului.

Text: Diana Marasoiu, Foto: Thinkstock