despre stil

Daca te intrebi ce presupune o garderoba stilata si ce anume defineste o tinuta corecta, trebuie sa stii mai intai cateva lucruri despre stil. Le poti invata rapid si le poti aplica daca renunti la prejudecati si vrei sa arati impecabil.

Inainte de toate, trebuie sa stii ca nu exista o definite batuta in cuie atunci cand vine vorba de ce anume inseamna sa ai stil sau nu. Toate astea tin de fiecare data de viziunea proprie a fiecarui critic de moda, stilist sau oricine isi poate forma o opinie avizata pe acest subiect.

Apoi trebuie sa stii ca stilul este si ceva care se invata, daca iti doresti asta cu adevarat.

Invata tot ce trebuie sa stii despre stil in 2016, retinand cateva lucruri simple, dar esentiale pentru tine si garderoba ta

1. Stilul nu se cumpara.

2. Daca vei incerca sa copiezi stilul altor persoane, nu vei invata niciodata cum sa te descurci pe cont propriu.

3. Stilul nu este o problema de matematica, dar nici o poezie frumoasa, ci o combinatie intre cele doua, care te poate speria la prima vedere.

despre stil

4. Desi sunt persoane care se nasc cu el, trebuie sa stii ca stilul se si invata, dar doar daca iti doresti asta cu adevarat si esti dispusa sa asculti.

5. Inainte sa folosesti cuvinte mari, trebuie sa inveti ce inseamna fiecare dintre ele. Deci foloseste cu prudenta termeni ca: avangardist, modern, clasic, elegant, minimalist, excentric, funky sau rock.

despre stil

6. La fel ca in orice domeniu, exista un specialist la care poti apela atunci cand simti ca ceva nu e in regula. Nu trebuie sa te incapatanezi sa crezi ca stii si poti face orice. Un stilist personal iti poate fi de mare ajutor!

despre stil

7. Doar pentru ca sunt lucruri care nu iti plac, pe care nu le intelegi sau pe care nu le-ai purta, asta nu inseamna ca ele sunt urate, gresite sau ca nu ar trebui sa fie purtate.

8. Incearca orice macar o singura data si fii cat mai deschisa cand vine vorba despre stil.

despre stil

9. Sa ai stil inseamna sa ai si o atitudine corecta in tinuta potrivita si sa fii manierata.

10. Limbajul corpului este cel care face legea. Asa iti poti explica de ce stilistii sau designerii iti recomanda sa porti “ce ti se potriveste”.

Tinutele tale de sezon, oricare ar fi momentul zilei pentru care le pregatesti, trebuie sa includa macar o piesa care este pe val anul acesta. De data asta te ispitesc cu o selectie inspirata de cizme, potrivita pentru tine indiferent de stilul pe care il abordezi zi de zi. Afla, asadar, cum porti cizme lungi in combinatii inspirate!

Foto: Guliver