asortarea hainelor dupa culori

Sezonul cald trece mult prea repede pentru a-l irosi cu tot felul de combinatii cromatice neinspirate. Iata cateva lucruri practice pe care trebuie sa le stii despre asortarea hainelor dupa culori in 2016.

Chiar daca aproape orice este permis in 2016 in materie de combinatii cromatice, este indicat sa alegi nuantele care te pun in valoare si care nu incarca vizual tinuta.

asortarea hainelor dupa culori
Pantaloni scurti jacard din bumbac, 99 lei, mango.com.

Te poti gandi la asortarea hainelor dupa culori ca la o evolutie pe care trebuie sa o faci incet si sigur.

Asortarea hainelor dupa culori: incepe cu cele mai simple combinatii si apoi aventureaza-te in jocuri cromatice diverse, cu piese vestimentare in nuante complementare

1. Culorile puternice nu sunt atat de problematice pe cat ai putea crede

Nu ai nevoie decat de o serie de piese vestimentare in nuante complementare, cu ajutorul carora sa reduci din intensitatea culorilor tari. De exemplu, nuanta complementara pentru galben-oranj este albastrul. In cazul in care vrei sa porti topuri sau rochii galbene, asorteaza-le cu piese din denim sau albastru deschis.

Top galben cu perforatii, 191 lei, nastygal.com.
Top galben cu perforatii, 191 lei, nastygal.com.

2. Tinutele alcatuite dintr-o singura nuanta necesita atentie sporita

Poti asorta o piesa colorata, cum ar fi o pereche de blugi verzi scurti, cu o alta piesa in aceeasi nuanta, dar cu o intensitate mai scazuta, cum ar fi o camasa verde menta.

Pantaloni scurti verzi din denim, 69 lei, mango.com.
Pantaloni scurti verzi din denim, 69 lei, mango.com.

3. Pastelurile ies in evidenta cel mai bine alaturi de nuante neutre

Rozul pudrat, de exemplu, va fi pus cel mai bine in valoare de o piesa alba imaculta, indiferent ca vorbim de o pereche de sneakersi sau de un top simplu.

Pantaloni culottes din in, 35 euro, asos.com.
Pantaloni culottes din in, 35 euro, asos.com.

Uita de tendintele modei si de culorile anului dictate de Institutul Pantone si personalizeaza-ti cromatic garderoba! Iata cum iti alegi singura culorile verii 2016.

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: mango.com, asos.com, nastygal.com