culori care nu se potrivesc

Sezonul acesta scapa de prejudecati si fa-ti curaj sa abordezi orice atunci cand vine vorba de paleta cromatica. Afla cum impaci cat mai bine in garderoba ta acele cateva culori care nu se potrivesc.

Cand vine vorba de culori care nu se potrivesc, in moda se invart tot felul de prejudecati alimentate mai mult sau mai putin de modul in care s-a desfasurat industria fashion in ultimii ani. Cu toatea astea, in ultimele sezoane am inceput sa vedem ca se poarta cateva dintre cele mai contestate contraste cromatice.

culori care nu se potrivesc
Pelerina Mango, 169 lei, mango.com; vesta din blana ecologica Asos, 66 euro, asos.com; palton Zara, 399 lei, zara.com.

Incepand de pe marile podiumuri de la saptamanile modei si pana in magazinele mass market orice este admis atat timp cat este asumat si abordat cu inspiratie. Iata cum poti face si tu asta:

Nu exista culori care nu se potrivesc ci doar culori care au nevoie de o atentie sporita cand le porti!

1. Nu exista culori care nu se potrivesc sau contraste interzise

Exista doar grade diferite de dificultate. Astfel, poti combina orice iti doresti – de la negru si maro la contraste complementare de rosu si verde sau portocaliu si albastru – atat timp cat stapanesti cateva principii de baza. De exemplu, nu purta niciodata intr-o tinuta doua piese in culori contrastante fara sa ai o alta nuanta de tranzitie la alegere dintre alb, gri sau negru.

2. Griul te ajuta sa porti orice

Orice garderoba bine organizata trebuie sa contina cel putin zece piese in tonuri de gri. De ce? Pentru ca te vor ajuta mereu sa iti temperezi cromatic tinuta. De exemplu, daca iti doresti sa porti o pereche de pantaloni albastri impreuna cu o camasa cu imprimeuri vegetale, un blazer gri va fi exact piesa de care ai nevoie pentru a-ti echilibra look-ul.

3. Petele puternice de culoare trebuie sa fie asumate

Opinia generala este accea ca orice tinuta are nevoie de o pata de culoare. Tu esti cea care trebuie sa simta sau nu nevoia unei insertii colorate in tinuta. De ce? Pentru ca daca inserezi o pata de culoare intr-o tinuta in care nu te simti bine vei parea mai degraba impopotonata decat bine imbracata.

Iti lansam provocarea sezonului! Afla cum poti purta Roze Quartz si Serenity, cele doua culori la moda in 2016, inca de acum. Daca vrei sa fii cu adevarat un trend setter, tinutele de catwalk si moda strazii iti pot servi ca inspiratie.

Foto: zara.com, asos.com, mango.com.