pasionata de moda in 2016

Uita de tot ce stiai despre comportamentul tipic al unei fashioniste. Poti fi si responsabila si pasionata de moda in 2016. Nu trebuie decat sa faci niste pasi in spate si sa privesti imaginea de ansamblu, sa incetezi sa te mai grabesti si sa analizezi tot ceea ce porti mai cu atentie.

Sa fii o consumatoare de moda mai responsabila ar trebui sa fie una dintre prioritatile tale pentru noul an. De ce? Pentru ca modul in care tu alegi sa consumi moda influenteaza direct vietile tutuor celor care lucreaza in ea. Aici vorbim in special despre cei pe care moda ii exploateaza. Dar acesta nu este singurul mod in care poti fi si responsabila si cu adevarat pasionata de moda in 2016.

Acorda, de exemplu mai multe atentie industriei locale si modului in care faci shopping. Desi poti avea la inceput impresia ca toate astea nu conteaza diferenta va fi enorma, chiar daca tu nu o poti sesiza. Iata cum poti fi prudenta, responsabila, dar si pasionata de moda in 2016 cu adevarat:

Fii cea mai responsabila pasionata de moda in 2016 tinand cont de cateva principii simple.

1. Dezobisnuieste-te sa faci shopping compulsiv

Renunta sa mai cumperi piese de care nu ai nevoie cu adevarat. Nimanui nu-i folosesc 20 de perechi de blugi sau 15 pulovere. O garderoba ideala si completa nu are nevoie de o cantitate enorma de haine, ci de o calitate consistenta. Deci oricat de mult ti-ai dori ceva intreba-te mai intai daca ai nevoie cu adevarat.

2. Investeste in designeri locali

Moda autohtona este un subiect caruia, fara indoiala, nu ii acordam destula atentie. Anul acesta poti incepe sa lucrezi la asta avand in vedere ca ai la dispozitie o multime de designeri care iti poti oferi produse de calitate pe care le poti tine in garderoba mai multe sezoane la rand.

3. Afla de unde provine produsul pe care il cumperi

Sa fii o consumatore de moda responsabila poate fi un exercitiu destul de dificil, dar asta nu inseamna ca nu este necesar. Asa ca, oricand ai timp, documenteaza-te in legatura cu brandurile de la care obisnuiesti sa-ti aprovizionezi garderoba si afla in ce conditii isi produc hainele, de unde provin si pe ce anume dai banii.

Afla care sunt cele trei sfaturi pentru largirea pantofilor la care poti apela cu incredere indiferent daca porti bocanci, pantofi cu toc stiletto sau sneakersi. Aplica-le si invata-le daca iti doresti sa ai o garderoba confortabila fara prea mari batai de cap.

Foto: Guliver