freddie mercury

Pe 5 septembrie s-au implinit 71 de ani de la nasterea lui Freddie Mercury si, cu ocazia asta, am rasfoit cateva dintre cele mai WOW aparitii – de-a dreptul cosmice, de fapt – ale starului rock pe scena. Stilul lui Freddie Mercury, la fel ca cel al lui David Bowie, este greu de incadrat intr-un segment anume. Iar asta se intampla numai in cazul fashion icon-urilor veritabile, a caror prezenta in lumea modei modifica pur si simplu modul in care decurg lucrurile. Iar Freddie Mercury, la fel ca multi dintre „colegii sai de generatie” a facut asta din plin. Iata cinci lucruri care au facut din solistul trupei Queen un rege al stilului.

freddie mercury

Freddie Mercury este un fashion icon care a trecut testul timpului si de la el inveti ca regulile conteaza prea putin atunci cand iti asumi rolul de rebel

Freddie a fost mereu pasionat de moda si arta

Dupa ce a ajuns in Londra, in 1963, Freddie a urmat cursurile Colegiului de Arta Ealing, alaturi de Pete Townshend, solistul trupei The Who si Ronnie Wood, chitaristul trupei Rolling Stones. A absolvit cu o diploma in graphic designer, iar logo-ul faimos al trupei Queen a fost desenat chiar de el.

freddie mercury

Nu s-a luat niciodata in serios

Probabil una dintre cele mai uimitoare lucruri legate de Freddie Mercury a fost lipsa arogantei de care a dat dovada. Iar asta, avand in vedere faptul ca era o somitate a rockului, este un lucru destul de ciudat. Dar nu numai ca nu a fost arogant. Freddie a mers pana in punctul in care s-a caricaturizat singur. In videoclipul piesei „The Great Pretender” nu a facut decat sa rada de costumele pe care le-a purtat in trecut, repunand in scena aproape fiecare videoclip precedent.

freddie mercury

A avut o fire extrem de teatrala

Daca toate costumele lui controversate nu te-au convins de asta, afla ca in 1979 Freddie a avut o colaborare grandioasa cu Baletul Regal.

freddie mercury

A redefinit masculinitatea pe scena muzicii rock

Scena muzicii rock era ceva mai intunecata inainte de aparitia trupei Queen. Odata cu lansarea lui Freddie s-a nascut o noua miscare de fani, care au inteles ca o tinuta, fie ea si masculina, nu trebuie sa se incadreze intr-un set anume de reguli.

freddie mercury

Mostenirea lui Freddie Mercury nu este numai despre moda si despre o adevarata revolutie cand vine vorba demodul in care vedem masculinitatea. Ea este in primul rand despre iubire. Iata care au fost ultimele cuvinte ale artistului si ce pot insemna ele pentru tine.

Foto: Guliver.