Jennifer Lawrence

Iti vine sa crezi sau nu, prestigioasa revista Vogue aniverseaza 125 de ani de la aniversare. Da! 125 de ani, ai citit bine. 125 de ani in care a ridicat si mentinut la inaltime designeri, modele, tendinte, scriitori, jurnalisti, artisti si fotografi. Si cum sa sarbatoresti mai bine o varsta atat de frumoasa daca nu cu o coperta unica, pentru consacrata Editie de Septembrie a revistei? Jennifer Lawrence este vedeta aleasa pentru coperta, iar maniera in care aceasta a fost conceputa este probabil una la care nu te-ai astepta. Este vorba despre o coperta pictata si nu fotografiata, asa cum se intampla in mod obisnuit.

Jennifer Lawerence
Portretul lui Jennifer Lawrence realizat de catre pictorul John Currin pentru editia de septembrie a revistei Vogue.

Este a treia oara cand Jennifer Lawrence, acum cea mai titrata actrita de la Hollywood, apare pe coperta revistei Vogue. Cu toate astea, coperta Editiei de Septembrie este una cu totul speciala. Fotografia de coperta a fost inlocuita cu un tablou de coperta, realizat de pictorul american John Currin. In imagine, Jennifer Lawrence este prezentata intr-o postura manierista, care, desi pare nenaturala, denota foarte multa eleganta.

Pentru acest tablou artistul John Currin a renuntat la stilul erotic in care isi abordeaza subiectele si pentru care a devenit foarte cunoscut.

Jennifer Lawrence apare pe noua coperta Vogue, Editia de Septembrie, intr-un tablou realizat de celebrul pictor american John Currin

Desi este prima coperta a Editiei de Septembreie care are la baza un tablou, nu este prima coperta Vogue realizata in aceasta maniera. Artisti precum Salvador Dali, Andy Warhol sau Giorgio de Chirico au realizat la comanda lucrari pentru copertile revistei Vogue, din anii ’30 pana in anii ’70, cand editorii au inceput sa mizeze in exclusivitate pe fotografie.

Vara asta iti propun o lista de zece filme despre moda, care abordeaza subiectul tau preferat din toate unghiurile posibile, pornind de la documentare si adaptari dupa romane celebre, pana la comedii care critica aspru industria sau thrillere cult. Iata cateva dintre cele mai bune filme (The September Issue se afla printre ele!) pe care nu ai voie sa le ratezi vara asta daca esti o fashionista convinsa.

Foto: Vogue.com