anna wintour

Anna Wintour, redactor-sef Vogue USA (pozitie pe care o ocupa din iulie 1988) si director artistic Conde Naste (din 2013) este categoric cea mai influenta femeie din lumea modei. Chiar daca numele ei apare recurent in presa de profil si chiar daca filmul Diavolul se imbraca de la Prada reproduce destul de fidel agenda ei zilnica, mai exista cateva lucruri neasteptate pe care merita sa le afli despre ea.

Ce nu stiai despre Anna Wintour

1. Cea mai puternica femeie din fashion a renuntat la liceul pe care-l urma la Londra pentru a se angaja vanzatoare la Harrod’s. Azi este cea mai temuta femeie din lumea modei iar revista Vogue USA, pe care o conduce de 27 de ani este citita lunar de 11.4 milioane de cititori, iar varianta online de 1.2 milioane de oameni.

ralph lauren lady d anna wintour
Ralph Lauren, Lady D si Anna Wintour

2. La inceputul carierei a lucrat pentru scurt timp ca editor la o revista erotica care facea parte din acelasi grup de presa cu revista Penthouse.

anna wintour 1990
Anna Wintour in 1990

3. A fost concediata dupa doar 9 luni de la revista Harper’s Baazar pe motivul ca “nu intelege piata americana”. Azi este prietena apropiata cu prima doamna a americii, Michelle Obama.

michelle obama

4. Coperta primului numar Vogue la care a lucrat Anna Wintour a fost atat de diferita de cele de pana atunci incat tipografia a intrebat daca nu cumva este o greseala. Aceasta este de fapt prima oara cand pe coperta unei reviste glossy apare o pereche de jeansi!

coperta vogur 1988
Coperta Vogue US noiembrie 1988 fotografiata de Peter Lindberg.

5. Conform revistei T Magazine, se pare ca investeste in garderoba 200 mii $ anual. Salariul ei inainte de a fi numita director artistic pentru ingre grupuL Conde Nast era in jur de 2 milioane $.

anna wintour

6. Poarta aceeasi coafura bob de la 15 ani

chanel toamna 2015
Anna Wintour, Mario Testino si Hamish Bowles in fron row la Chanel

7. Poarta doar pantofi special creati pentru ea de Manolo Blahnik, intr-o nuanta de nude care se potriveste perfect cu nuanta pielii ei.

pantofi manolo blahnik

8. Anna Wintour nu a pus gura pe alcool in viata ei, dar prefera cate o gura de capuccino.

ce nu stiai despre

9. Nu sta niciodata la prezentari, petreceri sau evenimente mondene mai mult de 20 de minute.

anna wintour sarah jessica parker
Anna si Sarah Jessica Parker

10. Bee Shaffer spune despre mama ei ca are un program atipic: se trezeste in fiecare dimineata la 5 si se culta zilnic la ora 22.00.

anna wintour bee shaffer

Foto: Guliver.