moda de lux

Te-ai intrebat vreodata de ce o poseta Hermes sau o rochie Valentino costa atat de mult ? Exista o serie de motive bineintemeiate pentru care pretul exorbitant al produselor din industria de lux este unul justificat.

Pretul exorbitant al unei rochii sau a unei genti de firma pare sa fie mereu o problema pentru majoritatea consumatoarelor de moda. De ce moda de lux nu are preturi accesibile? Cum poate sa coste o poseta peste 1500 de euro? De ce o pereche de pantofi Prada costa cat toate salariile mele pe un an, cand si cei de 200 de lei de la Zara sunt la fel de buni si chiar asemanatori?

Pentru a raspunde la aceste intrebari trebuie sa intelegem, in primul rand, ca moda de lux se adreseaza unui public de nisa. Si, in cazul tuturor industriilor de nisa, publicul este select si are niste asteptari destul de particulare. Deci iata de ce nu are moda de lux preturi accesibile.

Moda de  lux nu poate veni la pachet cu preturi accesibile pentru ca mereu calitatea va fi direct proportionala cu investitia.

1. Preturile mari inseamna exclusivitate. Iar pentru o industrie care nu scoate produse pe banda rulanta asta este un lucru bun. Atunci cand un brand ofera produse de o calitate ridicata cu pret pe masura, atrage un numar restrans de clienti la nivel global, dar care au o reala putere de cumparare.

moda de lux

2. Intr-un pret exorbitant platesti mai mult decat un simplu produs. Platesti, la urma urmei, si oamenii care lucreaza in industrie. De exemplu, data viitoare cand te intrebi de ce o geanta Givenchy costa 2000 de euro, gandeste-te ca o campanie publicitara poate costa pana la 100 000 de euro intr-un singur oras de pe glob, iar serviciile unui fotograf de renume pot costa tot cam atat.

moda de lux

3. Moda se misca in functie de celelalte industrii cu care lucreaza. De exemplu, in 2013 preturile din industria de lux au crescut enorm pentru ca a crescut si pretul bumbaclui din industria textilelor.

moda de lux

4. Preturile sunt mai mari in ultimii ani din cauza reducerilor mari. De la inceputul ultimei crize economice nici macar cei mai bogati dintre noi nu au mai investit atat de mult in haine. Asta inseamna ca industria de lux a fost nevoita sa recurga la anumite metode pentru a scapa de produsele ramase pe rafturi. Una dintre acestea este sezonul de reduceri cu pana la 70%.

moda de lux

In calitate de fashionista convinsa te-ai intrebat macar o data CAND anume expira o tendinta si CINE stabileste acest lucru dar, mult mai important, DE CE. Noi iti dezvaluim cateva secrete care te vor ajuta sa fii la moda indiferent de evolutia capricioasa a trendurilor.