Saptamana trecuta, renumitul brand Burberry a lansat colectia February 2017 intr-un show inspirat din operele artistului Henry Moore, la Makers House, in cadrul London Fashion Week. Iata tot ce trebuie sa stii despre un show de moda inedit al unei colectii concepute in stransa legatura cu arta.

Colectia February 2017 a fost prezentata de modele precum Amber Witcomb, Elfie Reigate, Ella King si Nora Attal, pe un podium unde au fost expuse sculpturi din bronz ale artistului britanic Henry Moore, sursa de inspiratie pentru intreaga colectie.

Influenta artistului este tradusa in colectie prin forme, texturi si detalii artizanale, precum si imprimeuri inspirate din fotografii ale operei lui, din arhiva fundatiei Henry Moore.

Arta lui Henry Mooore a avut intotdeauna o influenta asupra imaginatiei mele: sunt figuri reprezentative in peisajul britanic, siluete sculpturale care reusesc sa fie umane, abordabile. Le-am considerat intotdeauna impresionante. Poate datorita faptului ca sunt monumentale, dar si personale, ca par sa se adreseze oricui, insa sunt si individuale in acelasi timp. Ne-am gandit la lucrarile lui in timp ce lucram la colectie, declansand o serie de intrebari si discutii despre proportii, textura, suprafete si forme. Ne-am uitat la contradictiile din lucrarile lui Moore – duritate si delicatete, greu si usor, familiar si abstract.” a declarat Christopher Bailey, Chief Creative and Chief Executive Officer Burberry.

Noua colectie Burberry este inspirata din opera artistului britanic Henry Moore